Hlavní obsah

Nejlepší bílková poleva: Zdobení perníčků s ní zvládne i začátečník

Novinky, das

Tradiční perníčky byly původně zdobeny pouze oloupanou půlkou mandle a takzvaným ledováním na spodní straně perníčku, tedy potřené bílkovou polevou, která byla zředěna citronovou šťávou. Dnes se nejčastěji používá bílé krajkové zdobení z bílkové polevy.

Foto: Profimedia.cz

Zdobení vánočních perníčků.

Článek

Tajemství skvělé bílkové polevy, se kterou se výborně pracuje, spočívá ve šlehání. Šlehaná sněhová poleva se samozřejmě na perníčky používá, nicméně pracovat s ní dokáže pouze hodně zkušená perníkářka. Pro nás ostatní tu je třená poleva.

Recept na třenou polevu

INGREDIENCE

  • 1 bílek
  • pár kapek citronové šťávy
  • 200 g moučkového cukru

POSTUP:

  • Bílek rozklepněte do misky, přidejte pár kapek citronové šťávy a po troškách začněte přisypávat moučkový cukr, který metličkou do bílku zamíchejte.
  • Cukr přidávejte do té doby, dokud poleva nebude mít požadovanou konzistenci.
  • I přes zažitou českou představu nesmí být poleva úplně hustá. Příliš hustá poleva jde špatně vymáčknout ze zdobicího sáčku a způsobuje jeho praskání.
  • Tento recept zvládne i začátečník. S polevou se krásně pracuje a v ledničce vydrží až tři dny.

Vánoční perníčky: recepty na tradiční, hned měkké a bílkovou polevu

Vánoce

Reklama

Výběr článků

Načítám