Hlavní obsah

Za vánoční inspirací do plzeňského Národopisného muzea

Novinky, Patrik Pařízek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předvánoční čas můžete strávit v příjemném prostředí Národopisného muzea Plzeňska. Pracovníci si připravili tvořivé dílny pro malé i velké.

Foto: Bc. Patrik Pařízek

Ve výtvarné dílně je pro všelijaké tvoření dostatek materiálu

Článek

Advent a Vánoce na Plzeňsku je název výstavy, která byla zahájena slavnostní vernisáží 26. listopadu. Přibližuje výroční obyčeje tohoto období v Plzni a okolí, a také odkrývá rozdíl mezi životem ve městě a na venkově koncem 19. a na počátku 20. století. Zároveň také seznámí návštěvníky se zvyky, které jsou dnes již zapomenuté, a zasvětí i do zvláštností jídelníčku našich předků.

Co je ale na programu nejlákavější? Jsou to vánoční dílny, při nichž si mohou sami děti vyrobit vánoční dekorace. "Dílny probíhají od počátku výstavy do úterý 21. prosince, a to každé úterý a čtvrtek od 9 do 17 hodin v Národopisném muzeu Plzeňska na Náměstí Republiky 13," pověděla k organizaci programu Mgr. Jana Slámová.

Už nyní je z ohlasů patrné, že mladší návštěvníci dílen jsou velice spokojení a program je baví. Jak by taky ne, když to všichni zvládají a domů si odnášejí skoro umělecké výtvory. Odpoledne chodí i dospělí, většinou matky s dětmi.

Program je tedy vhodný i pro širokou veřejnost a nabízí vhodnou alternativu pro volný čas. Nabídku jednotlivých dní naleznete na webu muzea. Účastníci mohou také prostřednictvím formuláře vložit svůj ohlas. Další akce pro děti jsou dostupné zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám