Hlavní obsah

Jak uchránit ozdobený vánoční stromek před domácími mazlíčky

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ozdobený vánoční stromek a kočky jsou často dvě neslučitelné záležitosti. Některé kočky jednoduše nedokážou nový přírůstek do bytu ignorovat. Láká je vyskočit si do větví a pohrát si se všemi těmi kouzelnými ozdobami. Stromky tak mohou nejen spadnout, ale snadno se i proměnit v nevzhledné koště. Stále více majitelů tak hledá řešení, jak je před svými domácími mazlíčky uchránit. Na tyto potřeby pak začíná reagovat i trh. Prodejci stromků tak nabízejí různá řešení.

Foto: Profimedia.cz

Vánoční výzdoba je velkým lákadlem pro domácí mazlíčky

Článek

Domácí mazlíčci dokážou poklidnou atmosféru Vánoc velmi snadno proměnit v malou katastrofu. Pokud nevěříte, pak se podívejte na následující video. S odstupem času se obvykle jedná o velmi zábavnou záležitost, ale v daný okamžik příliš často do smíchu nebývá.

BEZ KOMENTÁŘE: Vánoční výzdoba je velkým lákadlem pro domácí mazlíčky

Jak uchránit ozdobený vánoční stromek?

Mezi nejčastějšími způsoby řešení se nabízí zavěšení stromku ke stropu. Tuto variantu lze zvolit především u umělých stromků, které jsou lehčí než živé a zavěšení je tak u nich jednodušší.

Na trhu se dají již sehnat umělé stromky, které se zavěšením počítají. Na jejich kmenech jsou pro tyto účely zabudována speciální oka pro uchycení. Počítejte ale s tím, že budete muset do stropu přidělat speciální háček, do kterého se stromek uchytí či několik skob pro uchycení stromku i se stojánkem.

Foto: Profimedia.cz

Zavěsit stromek ke stropu lze mnoha způsoby

Dalším řešením jsou stromky, které lze uchytit ke stěnám. Jedná se o variantu, jež je velmi úsporná pro prostor. Stromek tedy nejen nespadne, ale také zabere minimum místa.

Foto: Otto

Umělý stromek, který lze upevnit ke stěně.

Nově se na trhu začínají objevovat stromky s holým kmenem, které mají větve pouze na koruně stromů. Šikovnější kočky sice na tento stromek mohou vyskočit a povalit ho, ale ve většině případů si to rozmyslí. Nicméně i tak je asi jistější zkusit stromek přivázat např. k oknu či ke zdi.

Foto: Profimedia.cz

Nejnovějším trendem jsou stromky s holými kmeny.

Katastrofě se dá zamezit i tím, že dodržíte následující postup. Jednak v bytě musíte zachovat místa, kde jsou kočky zvyklé a nejraději tam odpočívají. Stromek ideálně umístěte tak, aby na něj nešlo snadno skočit z nábytku. Poté do místnosti přidávejte věci postupně.

Foto: Profimedia.cz

Takto zavěšovali stromek z nedostatku místa naši předci

Nejvíce obezřetní buďte s umístěním vánočního osvětlení. Snažte se veškeré elektrické kabely vést tak, aby nešly snadno okusovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám