Hlavní obsah

Adventní čas na Zámku Svijany

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toužíte prožít adventní čas jinak než nakupováním, chcete si užít tu pravou vánoční atmosféru? Pak zavítejte na Zámek Svijany, kde na vás čeká hned několik krásných akcí na nádvoří i v zámecké kapli. Zavítat můžete ale i do expozic zámku.

Foto: archív Zámek Svijany

Adventní čas na Zámku Svijany

Článek

„Druhý adventní víkend bude věnován hlavně dětem. V neděli 9. prosince zavítá na Zámek Svijany loutkový soubor Čmukaři z Turnova s divadélkem Dračí pohádky,“ uvedl manažer zámku Libor Stejskal.

O třetím adventním víkendu, konkrétně v sobotu 15. prosince, si přijdou na své dospělí na tradičních adventních trzích, kde mohou zakoupit drobné dárky, vánoční kapry, stromky, ochutnat regionální speciality a zahřát se svařákem při zpěvu koled. Sobotní odpoledne završí koncert sboru Musica Fortuna v zámecké kapli.

V posledním týdnu před Vánoci jsou na Zámku Svijany přichystány hned dvě akce. Ve středu 19. prosince vystoupí v zámecké kapli sólista Národního divadla Luděk Vele s repertoárem plným oblíbených koled a v pátek 21. prosince zazní na zámeckém nádvoří Česká mše vánoční – Hej mistře od J. J. Ryby, kterou zazpívá pěvecký sbor Antonína Dvořáka Turnov v čele se sólisty Luďkem Velem, Evou Lédlovou a Ludmilou Infeldovou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám