Hlavní obsah

Čím potěšit pod stromečkem malé, ale i větší kluky

Novinky, Dana Sokolová

Výběr dárků dnes není nic jednoduchého. Obrovské možnosti v sobě skrývají větší nerozhodnost a také obavy, zda dárek dítě opravdu potěší. Vždy je tak lepší sázet na samotné přání dítěte. Ani kamarádi totiž nemusí vždy dobře poradit. Každé dítě je jiné a má tedy zcela odlišné tužby a potřeby. Rodiče by tak měli vybírat věci především podle osobnosti dítěte.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Většina dárků se točí kolem hraček a her, ale potěšit může i tzv. měkký dárek v podobě trendy trička, mikiny, ale i knihy či technické vymoženosti. Při výběru těchto věcí by měla jít praktická stránka stranou, stejně jako u dospělých mužů by měl dárek především bavit.

Častou chybou dospělých bývá to, že kupují dárky, které se líbí jim a nedívají se na ně dětskýma očima. Mnohdy tak sázejí na věci, které jsou příliš náročné a neodpovídají vývojové úrovni dětí. Proto například téměř dokonalý vrtulník na dálkové ovládání udělá větší radost tatínkovi než malému předškolákovi, který je hračkou sice zprvu nadšený, ale již nezvládne jeho ovládání a rozhodně nedokáže pochopit, proč by měl být opatrný, aby se vrtulník hned nerozbil.

Pro rodiče by mělo být určující sledování svého dítka, s čím si rádo hraje, co nejraději sleduje v televizi, jakou knížku si prohlíží či jak reaguje na věci svých kamarádů, které samo nemá apod.

Foto: archív

Rubik’s Futuro Cube - Pohybem řízená herní kostka připomínající Rubikovu kostku v sobě skrývá mnohem víc - je plná her, hlavolamů a moderních technologií, díky kterým dokáže reagovat na nejrůznější podněty, jako je poklepání, rotace nebo pohyb.

Foto: archív firmy

Lego City Osobní vlak (60197) - obsahuje motor na dálkové ovládání prostřednictvím technologie Bluetooth s 10 rychlostmi, sestavitelné nástupiště se 2 sedadly a jízdním řádem, signalizační zařízení a 4 minifigurky, 3399 Kč.

Foto: archív firmy

Igráček Třídíme odpad - učí děti, jak správně třídit odpad. K dispozici má odpadky a 4 druhy popelnic, 159 Kč.

Foto: archív firmy

Efko Nible pro děti - svižná party hra, která vám ukáže, jak jste na tom s pohotovostí a postřehem. Hra obsahuje 14 dřevěných kostek a 72 překvapivých témat vhodných pro děti v české i slovenské verzi, 349 Kč.

Foto: archív firmy

Ready2Robot se slizem od MGA je zabalen v pestrobarevné obrovské kapsli a už její rozbalování představuje skvělou zábavu a překvapení, kdy dítě do poslední chvíle neví, jaký robot je v balení ukryt, 329 Kč.

Foto: archív firmy

Tvořivý box LEGO® BOOST (17101) - aplikace děti povede krok za krokem k sestavení a naprogramování jakéhokoli z pěti multifunkčních modelů, 3599 Kč.

Foto: archív firmy

Yenkee Nový herní set Hornet - sada myši s 5000 DPI a spínači OMRON, kovem vyztužené klávesnice s rozsáhlým nastavením maker a sluchátek se 40mm měniči. Balení navíc obsahuje podložku pod myš ve stejném designu, 2299 Kč.

Foto: archív firmy

Ravensburger GraviTrax Startovní sada. Sestavte si svoji vlastní, velmi propracovanou kuličkovou dráhu. Více než 100 dílů zabaví všechny věkové skupiny na dlouhé hodiny, 1349 Kč.

Foto: archív firmy

Philips Sonicare For Kids Sonický elektrický zubní kartáček - odstraní až o 75 % více plaku než kartáček manuální. Udělá většinu práce za dítě, a ještě ho zabaví aplikací s roztomilou postavičkou Sparklyho, kterýho učí pečovat o zuby, cena: 1599 Kč

Foto: archív firmy

Monopoly Hra o Trůny - sběratelská edice, hra má velmi podobná pravidla jako klasické Monopoly, jen je zasazená do světa Hry o trůny. Budete dobývat města a pevnosti Západozemí. Nechybí známá místa z televizní série a ručně vyráběné tokeny, Albi 899 Kč

Foto: archív firmy

Dino Tatra Auto 148 73cm oranžová. Legendární plastová Tatra 148 známá mezi dětmi i rodiči. Tato klasická hračka na písek má širokou korbu, na které se děti mohou vozit. Nové zpracování s inovacemi, avšak stejně kvalitní jako tenkrát, od 599 Kč.

Foto: archív firmy

Miniaturní kvadrokoptéra BRQ 110 10 od výrobce Buddy toys je mrštný letoun s vynikajícími letovými vlastnostmi. Navržena je pro létání v interiéru i exteriéru a zábavu si s ní užijí začátečníci i pokročilejší piloti se zkušenostmi, 999 Kč.

Foto: archív firmy

Interaktivní mluvící mini kniha Hasič z edice Kouzelné čtení seznámí děti od 5 let s povoláním hasiče. S Elektronickou Albi tužkou se dozví, jakou používají techniku a jak se staví protipovodňová hráz. V knize na ně čeká přes 500 zvuků a textů, 229 Kč.

Foto: archív firmy

Naučte své dítě základům programování s interaktivní hračkou Botley robot. Programovatelný robot rozvíjí u dětí od 5 let logické myšlení, paměť i fantazii. Jeho zajímavé funkce a různé herní komponenty jsou zárukou dlouhé zábavy, Albi 2069 Kč

Foto: archív firmy

Převratný SIRIUS SSS 6400N je kompaktní voděodolný bluetooth reproduktor s 360° prostorovým zvukem. Má dva reproduktory s maximálním výkonem 30 W a dva pasivní zářiče. Se stupněm krytí IPX6, 1599 Kč

Foto: archív firmy

Akční kamera 3CAM 4K03WR dokáže natáčet videa ve vysokém rozlišení až 4K (3840x2160) při 30 snímcích za sekundu. Ostrého a vyváženého obrazu docílí pomocí CMOS Sony senzoru a 6vrstvé skleněné čočky, 1411 Kč.

Foto: archív firmy

Digitální fotoaparát Panasonic Lumix DMC-FT30EP-A - odolá pádům z 1,5 metru, vodotěsný do 8 metrů, zvládá teploty do -10 °C, 16MPx CCD senzor, autofocus, HD video, Datart 3490 Kč.

Foto: archív firmy

V zimě chrání před chladem, v létě před sluncem - hebký materiál bambusových triček je velmi šetrný k citlivé dětské pokožce. Prodloužený střih zaručuje, že tričko v chladnějším období neleze z kalhot, Bambutik 340 Kč

Foto: archív firmy

Dětské kolo Early Rider Belter 16 Urban - stylové dětské kolo s hliníkovým rámem, postavené na 16” kolech, určené pro děti ve věku 3,5 - 6 let. Vyniká především nízkou hmotností a řemenovým pohonem s delší životností, Skibi 10 900 Kč

Foto: archív firmy

Rostoucí spacák Patrol od značky Boll lze prodloužit až o 35 cm, tedy do 154 cm, díky tomu jej vaše rychle rostoucí dítko využije i několik let po sobě, 4camping 1699 Kč.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Vánoce ve znamení her. Jak vybrat novou konzoli

S blížícími se Vánocemi řeší většina z nás, jakým dárkem své nejbližší potěšit u stromku. Pokud máte doma nadšence do videoher, máte situaci ulehčenou. Žádný...

Tipy na dárky pro aktivní sportovce

Potěšit aktivního sportovce pod stromečkem nemusí být vůbec složité. Stačí mu řádně naslouchat a v případě nejistoty se poradit ve specializovaném obchodě....

Čím udělat radost vášnivým kuchařům

Chcete udělat radost někomu, kdo miluje dobré jídlo, dokáže ocenit kvalitu surovin i servírování a rád zkouší nové věci? Pak pro vás máme několik tipů, které...

Výběr článků

Načítám