Hlavní obsah

V ženské věznici v Rio de Janeiru vánoční atmosféru nepodceňují

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vězeňkyně v brazilském Rio de Janeiru se na vánoční svátky velmi pečlivě připravují. Pracovníci vězení pro ně totiž každoročně připravují soutěž o nejhezčí vánoční výzdobu cely a také umělecký výkon na vánoční besídce. Je to pro ně nejen zpestření těžkého života za mřížemi, ale také šance vyhrát například vlastní televizor či rekonstrukci koupelny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V ženské věznici v brazilském Rio de Janeiru panuje vánoční atmosféraVideo: AP

 
Článek

Výzdoba cel je v režii samotných žen. K výrobě všech ozdob většinou využívají recyklované materiály např. víčka z pet lahví či hliníkové fólie z obalů potravin. To, co si vyrobit samy nemohou, jako například vánoční LED osvětlení, jim musí donést příbuzní.

Šikovné a talentované ženy pak mají možnost na vánoční besídce zazpívat, zatančit a s dalšími vězeňkyněmi se tak utkat o zajímavé ceny. Program besídky také nezapomíná na křesťanskou podstatu Vánoc. Vězeňkyně si připravují i divadelní představení z úryvků z Bible.

Vánoční soutěže se každým rokem zúčastní kolem 540 vězeňkyň. Nejčastěji jsou v tomto vězení umístěny ženy odsouzené za zločiny spjaté s obchodováním s drogami, výjimečné nejsou ani vraždy.

Reklama

Výběr článků

Načítám