Hlavní obsah

Olga Šípková se před Štědrým dnem nehne od plotny: Vaří české i slovenské menu

Novinky, Jiří Nedvídek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vaření miluje prý stejně jako pohyb, ale na její postavě nenajdete nedostatky. Řeč je o Olze Šípkové, která se pár dní před svátky prý nehne z kuchyně a vaří dokonce dvojí štědrovečerní menu.

Foto: Michaela Feuereislová

Olga Šípková se synem Michalem a dcerou Adélou

Článek

„Doma si s manželem, synem i dcerkou potrpíme na tradice a zvyky. Každý rok je to stejné. Ráno zdobíme stromeček a koukáme na pohádky, odpoledne vyrážíme na dlouhou procházku do lesa. No a po večeři rozdáváme dárky,“ popsala průběh svátečního dne Olga. A také rodinný jídelníček.

„Můj manžel je původem Slovák, takže naše svátky jsou opravdu československé. K snídani máme českou vánočku a slovenský makový a ořechový závin. K obědu si dáme slovenskou kapustnici a českého houbového kubu. Večer začínáme opět kapustnicí. Pak jsou takzvané opekance, což jsou takové malé sladké buchtičky, které se sypou cukrem a mákem a polévají se máslem. No a nakonec máme kapra a klasický bramborový salát s domácí majonézou,“ popsala Šípková své menu.

Letos se Olga bála, že kvůli tančení ve StarDance nestihne vánoční přípravy a pečení cukroví včas. „Osud to nakonec zařídil jinak a já stíhám pečení úplně v pohodě. S Markem Dědíkem od našeho vypadnutí sice pořád tančíme, ale na cukroví je po večerech času dost. Na štědrovečerní tabuli tak budu mít jako každý rok takových šest sedm druhů,“ řekla Olga.

Foto: Petr Horník, Právo

Olga Šípková a Marek Dědík

Ta už teď má v diáři na začátek příštího roku jen málo volného místa. „Budu se společně s Davidem Hufem věnovat našemu projektu Tělo a mysl a s Markem tančit na plesech,“ dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám