Hlavní obsah

Mikulášská nadílka se letos nese ve znamení speciálních edic cukrovinek

Novinky, bab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud ještě nemáte pro své děti nakoupené dobroty na Mikuláše, budete mít rozhodně z čeho vybírat. Mikulášská nadílka je letos podle Kupi.cz, portálu, který hlídá ceny v supermarketech, opravdu velmi pestrá a různorodá. Kromě klasických mandarinek, oříšků a sušeného ovoce tak můžete vybírat ze široké škály cukrovinek. Jejich výrobci se doslova předhánějí v tom, kdo připraví nejlepší speciální mikulášskou edici.

Foto: Profimedia.cz

Mikulášská nadílka v supermarketech

Článek

„V limitované edici tak můžeme nalézt stogramová Maxi Kinder vajíčka s mikulášským motivem, jež lze pořídit i od 84,90 korun, což je o pět korun méně než loni. Zajímavou položkou jsou Lentilky v čokoládové kouli od 70 korun za 200 gramů nebo exkluzivní Mikulášská ponožka, kterou za cenu 179 korun připravila firma Kinder speciálně pro Albert hypermarket,” upozornil Petr Miklík z Kupi.cz.

I zlobivé děti si přijdou na své

Neposlušné děti mohou jako pohrůžku ve svých nadílkách najít už známé Čertovo uhlí, pod nímž se skrývá osmdesátigramový balíček arašídů v cukru, v Albert hypermarketu je za necelých třicet korun k dostání také opravdové uhlí ve varovném čtvrtkilovém balíčku pro ty nejzlobivější.

Čertovské arašídy v cukru seženete za 12,90 korun, což je nejnižší cena za poslední tři roky.

Značkový Mikuláš je několikanásobně dražší

V akčních letácích se objevují také klasické čertovské a mikulášské čokoládové figurky. Šedesátigramové figurky Mikuláše a čerta od méně známých cukrovinkových výrobců seženete za ceny srovnatelné s listopadem minulého roku, tedy od 7,90 korun.

Za andělské čokoládové figurky o stejné hmotnosti si zákazníci připlatí do ceny 13,90 o šest korun navíc.

Značkové mikulášské figurky pak vyjdou podstatně dráž. Za Mikuláše značky Kinder zaplatíte běžně okolo 73 korun, za akční cenu se dá pořídit kolem padesátikoruny.

Je ale třeba přihlédnout k tomu, že tato figurka váží 110 gramů, tedy téměř dvojnásobek oproti šedesátigramovým levným variantám.

„Chcete-li ratolesti na Mikuláše potěšit klasickým Kinder vajíčkem, pořídíte jej i s pětatřicetiprocentní slevou,” doplnil Miklík.

Zájem je i o adventní kalendáře

Zajímavým prvkem jsou i letos adventní kalendáře, které mnoho rodičů v Česku naděluje dětem i u příležitosti mikulášské nadílky. Klasikou jsou adventní kalendáře značek Milka a Orion, přičemž dvousetgramovou Milku lze sehnat od 149 korun a kalendář od Orionu, který váží 189 gramů, můžete koupit od 89,90 korun.

Méně známé značky pak sázejí na oblíbené dětské motivy – ať již s českými, nebo zahraničními animovanými postavičkami. Ty se dají pořídit už od 30 korun.

„Příjemným zpestřením ve světě adventních kalendářů je výrobek značky JoJo za necelých 80 korun nebo půlmetrové balení s 24 kousky malých Kinder čokolád, které pořídíte kolem stokoruny,” doporučil Miklík.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám