Hlavní obsah

Honzík z Arabely Ondřej Kepka slaví mezinárodní Vánoce

Novinky, David Zápal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Režisér Ondřej Kepka, kterého si diváci nejvíce pamatují jako malého kluka Honzíka ze seriálu Arabela, má velmi rozvětvenou rodinu s kořeny v různých zemích, podle toho také vypadají jeho Vánoce.

Foto: Profimedia.cz

Ondřej Kepka

Článek

„Vždy se snažíme uspokojit všechny členy rodiny z různých stran rodu. Z máminy strany máme maďarsko-slovenský původ, z otcovy český, všelijak se to proto prolíná i o svátcích. Máme tradici předčasných a opožděných Štědrých večerů. Kromě toho klasického slavíme ještě další dva v jiných částech rodiny. A tahle tradice probíhá už přes dvě generace,“ řekl Novinkám Kepka.

„Nějaké rozdíly v jídle jsou. Jíme například oplatek pomazaný medem a česnekem. Česnek je kvůli zdraví a med kvůli hojnosti,“ vysvětluje. Různé větve jeho rodiny dělají tři druhy bramborového salátu.

„Na Štědrý den bývaly spory. Dědeček vždy vyžadoval moravský salát bez majonézy, což jsou vlastně jen brambory se zeleninou, babička zase dělávala ten klasický. A když jedeme do Německa, dostáváme zase ten kyselý s octem,“ směje se režisér, který nejnověji představil dokument o cestě Karla Čapka do Anglie.

Sám je bezdětný, takže pohádky u něj během svátků nehrají prim. A už vůbec ne seriál Arabela, na který sice ještě vyloženě alergický není, ale rád se na sebe nedívá.

„Nikdy jsem vlastně ani nebyl pohádkové dítě. Vždy jsem radši upřednostňoval dobrodružné příběhy,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám