Hlavní obsah

Češi přivítají rok 2016 ve sněhulích i v plavkách

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco někdo si zimu a sníh chce užít plnými doušky, jiní si šetří dny dovolené na toto roční období, aby utekli za teplem. Nejinak tomu bude i letos. Češi oslaví konec roku 2015 na lyžařských zájezdech i v exotických destinacích. Cestovky se shodují na tom, že by zájemci s koupí zájezdů v tomto atraktivním období neměli otálet.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Druhá polovina prosince je snad pro každého z nás časem klidnějšího a často také dovolenkového režimu. S partnery, rodinami či přáteli vyrážíme do horských chat, ale také do plážových barů. Ať už je pro vás silvestr v zahraničí novou zkušeností, nebo tradicí, vězte, že trend se v tomto směru od loňska příliš nezměnil.

„Ze slunných destinací je číslem jedna Egypt, zejména Hurghada a jižnější Marsa Alam. Egypt totiž nabízí i přes zimu příjemné klima, kdy se teplota vzduchu pohybuje nad 25 stupni a moře si drží příjemných 23 stupňů, letoviska a resorty nejsou přeplněné,“ řekla Novinkám obchodní ředitelka CK Blue Style Lenka Berberi.

Dodala, že zájezdy ve vánočních a silvestrovských termínech jsou velmi oblíbené i přesto, že jejich cena je o něco vyšší než u dovolených mimo svátky.

CK Fischer registruje v kategorii silvestrovských zájezdů za teplem kromě Egypta velký zájem také o pobyty v Dominikánské republice, na Kubě či ve Spojených arabských emirátech.

„Do Dubaje míří hlavně klienti, kteří si chtějí užít ještě o něco více luxusu, přepychu a ohňostrojů. Dominikánskou republiku zase volí klienti, kteří se chystají spíše na romantickou oslavu příchodu nového roku na bílých plážích,“ uvedl pro Novinky mluvčí Jan Osúch.

Silvestr na lyžích

Pozadu samozřejmě nezůstávají ani hory a sněhové radovánky. Tisíce českých turistů míří koncem prosince nikoliv za teplem, ale naopak za větší zimou.

„Silvestr v Alpách láká především páry a movitější rodiny, které cestují vlastní dopravou. Nejčastěji kupují pobyt na celý týden, nebo jen na čtyři až pět dní kolem konce roku. Nejprodávanější jsou italská a rakouská střediska. Klienti, kterým nevadí o něco vyšší cena, míří do Francie,“ doplnil Osúch za značku Nev-Dama, která se specializuje na lyžařské zájezdy.

S rezervací termínu v horských i zámořských destinacích by turisté neměli déle čekat. Kapacity se podle cestovních kanceláří rychle plní a už v listopadu mohou být nejlepší nabídky často rozebrané.

Reklama

Výběr článků

Načítám