Hlavní obsah

Slavné maminky se svými dětmi pekly vánoční cukroví

– Praha

Vánoce jsou za dveřmi a s nimi také spojené velkolepé přípravy ve většině domácností po celém světě. Vánoční atmosféru nasály také slavné české maminky se svými dětmi, které se pustily do pečení perníčků. Kuchyň tak provoněla vůně perníku a maminky se u toho rozpovídaly o blížících se svátcích a také samotných přípravách.

Michaela Ochotská ráda vaří, na Vánoce peče své oblíbené čtyři druhy cukrovíVideo: Novinky

 
Článek

Plna velkého očekávání svého prvního potomka je momentálně moderátorka Michaela Ochotská. Je tak dost možné, že kromě vánočních dárků si nadělí přímo pod stromeček i nového člena jejich rodiny.

„Doufám, že ještě tyto Vánoce budou v klidu, a že si je ještě užijeme bez miminka, ale pak to může přijít kdykoliv. Miluji vaření a pečení. Peču každý rok, takže ani letos tomu nebude jinak. S partnerem máme naše oblíbené čtyři druhy cukroví. Jsou to klasické slepované linecké, úlky, rumové kuličky a pracky. Zbytek cukroví nám nadělí zase babičky a tetičky,” prozrazuje Ochotská.

Na štědrovečerní večeři se u nich doma bude podávat houbová polévka, mačkané brambory se slaninou a cibulí a nebude chybět ani losos místo kapra.

Synové Moniky Marešové napsali Ježíškovi celkem už čtyři dopisy tajných přání pod stromeček Video: Novinky

Na vánočním pečení perníčků nechyběla ani moderátorka Monika Marešová, která dorazila se svými dvěma syny. Kluci už se Vánoc nemohou dočkat. O tom svědčí i fakt, že napsali Ježíškovi už celkem čtyři dopisy s tajnými přáními, co všechno by chtěli najít pod stromečkem.

„Kluci ještě na Ježíška věří, takže jsem jim řekla, že si samozřejmě můžou napsat o cokoliv. Kluci by rádi ještě další pejsky, i přesto, že máme doma už dva. Doma máme rádi haldy dárků, kluci mají rádi hlavně tu kvantitu. Snažím se balit fakt všechno, i menší dárky,“ říká moderátorka.

Rodina Vlaďky Řepkové si na Vánoce ráda pochutnává, zlaté prasátko tak opět neuvidí Video: Novinky

Sváteční období je náročné pro modelku Vlaďku Řepkovou, která těsně před Vánoci opouští svůj domov, proto musí stihnout veškeré přípravy ještě před odjezdem.

„Prosinec celkově začal hodně hekticky a ještě celý bude. My už víceméně máme všechno nachystané a napečeno relativně máme taky. Ještě nám zbývá něco dolepit, dozdobit a zanedlouho nám přivezou strom. Ten venkovní nazdobí zahradníci a ten doma snad zvládnu nazdobit sama,“ směje se modelka Vlaďka Řepková.

Při štědrovečerní večeři se u Vlaďky doma podává klasický pokrm v podobě kapra a bramborového salátu. Nechybí ale ani řízky a bramborová kaše, a to speciálně pro děti. U nich doma je to údajně hlavně o dobrém jídle. S dětmi tak prakticky nikdy nevidí zlaté prasátko, protože s jídlem začínají už od snídaně.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám