Hlavní obsah

Mikulášská nadílka je v supermarketech ve znamení čokoládových figurek

Novinky, Bára Buřínská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mikuláš bude hodným dětem nadělovat už za dva dny. Děti se tak mohou těšit především na sladkosti a ovoce. Podle Kupi.cz, portálu, který hlídá ceny v supermarketech, se lidé na internetu zajímají především o nabídku a ceny čokoládových figurek Mikulášů a čertů.

Foto: Profimedia.cz

Čokoládová figurka Mikuláše

Článek

Akcí na čokoládové figurky běží v supermarketech hned několik desítek. Slevy dosahují až 35 procent proti běžné ceně.

Nejvíce jsou v akci neznačkové čokoládové figurky Mikulášů, jejichž cena se podle hmotnosti (od 60 do 200 gramů) pohybuje od osmi do 40 korun. Za neznačkové čokoládové figurky čertů zaplatíte stejnou cenu jako za Mikuláše.

Značkové čokolády až třikrát dražší

Zákazníci se pochopitelně zajímají i o nabídku a ceny figurek známých výrobců cukrovinek. I přesto, že jsou značkové cukrovinky dvakrát až třikrát dražší než ty  neznačkové, narazíte také na zajímavé slevy. Pohybují se kolem 20 procent. Za značkové cukrovinky - opět v závislosti podle hmotnosti výrobku - zaplatíte kolem 11 až 55 korun.

Oblíbené mezi dětmi jsou i tradiční mikulášské perníky. V mnoha obchodech jsou v akci, přičemž slevy dosahují až 50 procent. Za mikulášské perníčky zaplatíte zhruba od tří do šesti korun.

Pokud dětem nadělíte ještě třeba Kinder vajíčko, přijde vás zhruba na 15 až 20 korun. Za kilo mandarinek pak podle obchodu, kde je pořídíte, zaplatíte od 15 do 24 korun.

Jestliže vaše děti zlobily a chcete je „potrestat” nadílkou v podobě brambor, oproti sladkostem výrazně ušetříte, kilo brambor vás v supermarketech vyjde na šest až deset korun. Některé obchody připravily speciální nabídku fialových mikulášských brambor - kilo za 15 korun. Dětem můžete nadělit i čertovo uhlí (arašídy v cukru), 80gramový pytlík vás vyjde zhruba na 15 korun.

V listopadu stoupl o pětinu počet akcí na sladkosti

Supermarkety vyšly zákazníkům vstříc a dočasně zlevnily některé cukrovinky, které lidé běžně dětem na Mikuláše nadělují. Podle Kupi.cz byl v listopadu počet akcí na sladkosti o pětinu vyšší než v říjnu.

V posledním týdnu měly sladkosti prioritu i ve vyhledávání v on-line letácích. Například o cenu nutely se zajímalo o 321 procent více zákazníků, o Kinder čokolády o 291 procent víc a o mandarinky o 196 procent více zákazníků.

Akce a slevy z letáků na www.kupi.cz

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Jak dětem zpříjemnit Vánoce v nemocnici

Již čtvrtým rokem se postupně mění dětská poliklinika Fakultní nemocnice v Praze Motole. Pod štětcem výtvarníka Libora Škrlíka vznikají originální...

Jak rozzářit oči dětem z dětských domovů

Není nic krásnějšího, než rozzářené dětské oči u vánočního stromečku. Není nic příjemnějšího, než pocit, že jsme někomu udělali radost. To všechno se může...

Výběr článků

Načítám