Hlavní obsah

Ve světě už vládne vánoční atmosféra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční výzdoba už začíná zářit nejen u nás, ale i ve světě. Svátečně už je vyzdobena Paříž, Londýn, nebo americký Nashville. Vánoce se blíží a velkorysé výzdoby zpříjemní sváteční atmosféru.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vánoční výzdoba na Champs Elysées v PařížiVideo: Reuters

 
Článek

Ve francouzské metropoli už lidé mohou navštívit proslulý vánoční trh na Champs-Elysées. Slavnostně jej otevřela pařížská starostka Anne Hidalgo, která si trh projela v kočáře taženým koňským spřežením.

Historický pařížský bulvár na pohádkových zimních trzích nabízí snad všechno. Od vánočních ozdob a různých doplňků, přes obrazy, jídlo až po kožichy. Na trhu je také lední kluziště a dětský vánoční vlak. Dominantou je obrovské ruské kolo, které je v blízkosti největšího pařížského náměstí - Place de la Concorde. Z něj je nádherný pohled například na Eiffelovu věž.

Svítí už i Londýn

Londýnské Vánoce už jsou také v plném proudu. Svátečně vyzdobená je světově proslulá Regent Street. Zahájení vánoční sezóny proběhlo ve velkém stylu.

Stiskem tlačítka rozsvítil Regent Street bývalý člen slavné skupiny Take That Mark Owen, spolu s ním byla na pódiu Emma Buntonová (Spice Girls), nebo třeba zpěvák a herec Jason Donovan.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Londýnskou Regent Street rozzářila vánoční světlaVideo: Reuters

Vánoce už vyhlížejí také v americkém Nashvillu. Tamní hotel Gaylord Opryland rozsvítil dva milióny žárovek a vytvořil tak pohádkovou vánoční krajinu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V hotelu Gaylord Opryland v Nashvillu použili na vánoční výzdobu téměř dva milióny světelVideo: Reuters

Reklama

Související články

Češi si oblíbili Vánoce na pláži

Kdo netráví vánoční svátky doma s rodinou u mísy plné cukroví, vyráží obvykle lyžovat na zasněžené horské svahy nebo se sluní v teple na pláži. Oblíbené...

Výběr článků

Načítám