Hlavní obsah

Helena Vondráčková vydává album Kouzlo Vánoc

Právo, jaš

Zpěvačka Helena Vondráčková natočila nové vánoční album. Jmenuje se Kouzlo Vánoc a spolu s producentem Danielem Hádlem na ně zařadili nejpopulárnější písně, které o Vánocích poslouchá celý svět.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ondřej Brzobohatý natočil s Helenou Vondráčkjovou duet Vánoční.

Článek

Na albu jsou například skladby Padá sníh (Let It Snow; známá například v podání Franka Sinatry či Michaela Bublého), Hodně štěstí (Happy X mas Johna Lennona a Yoko Ono), Bílé Vánoce (White Christmas Irvinga Berlina) či Na Vánoce k našim (Driving Home for Christmas, kterou napsal Chris Rea).

„Mám ráda Vánoce a vše, co k nim patří, a letos uzrál čas na nové vánoční album s písničkami, které jsou pro mě významné, byť každá z jiného důvodu,“ vysvětlila Vondráčková.

Foto: Warner Music

Obal alba Kouzlo Vánoc.

Kromě již prověřených písní s  texty Zdeňka Borovce a Pavla Vrby se o české verze postarali textaři Eduard Krečmar, Václav Kopta, Lucie Stropnická, Luboš Nečas a Lukáš Hrabal. Jeden duet s Vondráčkovou natočil Ondřej Brzobohatý (Vánoční; The Christmas Song) a sbory do skladby S tátou být jak tenkrát (Santa Claus Is Coming to Town) nazpíval Dětský sbor Koťata.

Ondřej Brzobohatý bude hostem Vondráčkové na jejím tradičním vánočním koncertu ve Velkém sále pražské Lucerny 21. prosince.

Reklama

Výběr článků

Načítám