Hlavní obsah

Co nadělit svým nejbližším? Pomůže nákupní rádce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoce se kvapem blíží, přesto více než třetina lidí ještě vůbec nepřemýšlela, co nadělit svým nejbližším pod stromeček. Najít inspiraci, nejnižší cenu a zorientovat se v nabídce pomůže nový nákupní rádce Zboží dárky, který provozuje server Zboží.cz.

Foto: Seznam.cz

Nový rádce Zboží dárky

Článek

„Cílem nákupního rádce Zboží dárky je usnadnit uživatelům hledání dárků pro jejich blízké či mazlíčky a přitom jim třeba nabídnout i novou inspiraci k nákupu. Stačí zadat čtyři jednoduchá specifika (pohlaví-skupina, věk, zájmy a koníčky, cenová hladina dárku), podle kterých půjde charakterizovat obdarovaného a během chvíle před sebou kupující uvidí výpis možných dárků. Ty pak samozřejmě může cenově porovnat a vybrat si, že koupí například ten za nejnižší cenu,“ popsal funkce nákupního rádce Jan Samko, brand manažer serveru Zboží.cz.

Foto: Seznam.cz

Nový rádce Zboží dárky je umístěn na titulní stránce serveru Zboží.cz.

Nový rádce nabídne i netradiční dárky. „Chceme, aby se ve výpisu objevovaly nejen klasické dárkové evergreeny, ale třeba i takové dary, které by někoho na první pohled nemusely napadnout. Například speciální sedací vak pro děti či navigace promítající se přímo na čelní sklo auta pro pány,“ konstatoval Samko.

Služba Zboží dárky není vázána na jakýkoliv konkrétní e-shop. Lidem se tak dostává do rukou nezávislý a neobsáhlejší nákupní rádce na českém internetu.

Třetina lidí ještě o dárcích nepřemýšlela

Podle nedávného průzkumu společnosti Seznam.cz má alespoň jeden dárek od minulého měsíce nakoupený už čtvrtina respondentů. „Co koupit pod stromeček zatím promýšlí 39 % lidí a 37 % o tom, co svým blízkým pořídí, ještě ani nepřemýšlelo. Stejně jako loni jsou ve shánění dárků aktivnější ženy a lidé ve středním věku. Nějaký dárek už koupilo 31 % dotázaných žen, ale jen 16 % mužů,“ uvedl Michal Nosek, specialista výzkumu trhu společnosti Seznam.

Foto: David Ryneš, Novinky

Jaké dárky budou letos pod stromečkem?

Orientovat se lidé budou především podle ceny výrobku. Za velmi důležitou ji při nákupech považuje 83 % lidí. Devět z deseti respondentů plánuje dárky nakupovat na internetu. [celá zpráva]

Kromě kosmetiky (72 % dotázaných) plánuje řada lidí obdarovat své blízké knihami (66 %), oblečením, šperky, módními doplňky (64 %) i vybavením pro hobby a volný čas (63 %). Pod stromečkem nebudou samozřejmě chybět ani doplňky do bytu, domu či zahrady (57 %). [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám