Hlavní obsah

Děti opět mohou psát Ježíškovi na Boží Dar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dopisy Ježíškovi mohou děti od 1. prosince posílat na Boží Dar v Krušných horách. Letos už po osmnácté bude v nejvýše položeném městě ve střední Evropě fungovat Ježíškova pošta.

Článek

Nejen v adventním období, ale během celého roku mohou děti i dospělí vkládat svá přání do Ježíškovy speciální poštovní schránky. A ti, kdo se na Boží Dar nedostanou osobně, mohou svá přání poslat na Ježíškovu poštu. Ježíšek pak tyto dopisy adresátům rozešle během prosince.

Na přáních se každý rok objevuje nové speciální vánoční razítko. Letos na něm bude vyobrazen Ježíšek, který drží holubici, s kometou na pozadí. Autorkou návrhu je Marie Svobodová.

Foto: infocentrum Boží Dar

Vánoční razítko pro rok 2012

Adresa vánoční Ježíškovy pošty:

Vánoční pošta

362 62 Boží Dar

Vánoční přání je třeba opatřit známkou a zpáteční adresou. Pak zbývá už jen vložit jej do obálky a poslat na výše uvedenou adresu.

Reklama

Související témata:

Související články

Vánoční cukroví snadno a rychle

Vánoční cukroví má původ v oslavách zimního slunovratu spjatých s obřadním pečivem, jemuž se připisovala mocná ochranná síla. V dnešní formě se objevilo až ve...

Výběr článků

Načítám