Hlavní obsah

Luxusním dezertem britských Vánoc bude sýr s pravým zlatem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Luxus milující Britové si letošní sváteční tabuli mohou doplnit výjimečně lahodným sýrem. Jeho exkluzivita ale ani tak netkví v chuti, noblesu mu dodávají spíše zlaté vločky. Deset deka sýra White Stilton Gold ale rozhodně není levnou záležitostí, tato váha vyjde na šedesát liber – asi osmnáct set korun.

Článek

Mlékárna Long Clawson z Leicestershiru tvrdí, že tento sýr je prémiovou variantou klasického Stiltonu, obsahuje ale navíc zlaté vločky a zlatý likér. Sýr je podle vedení společnosti nejdražším na celém světě. Plátek servírovaný na krekru vyjde na zhruba 180 korun.

„Chtěli jsme vytvořit něco výjimečného, unikátní sýr Stilton, který by byl určen pro vánoční trh, jen omezená edice. A doufejme, že zvýší oblibu sýra Stilton. Už teď jsme velmi překvapeni, že nás kontaktují slavní a významní lidé z celého světa a žádají tento sýr,“ tvrdí mluvčí mlékárny Janice Breedonová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám