Hlavní obsah

Vánoční výzdoba z popelnic oslnila Paříž

Novinky, Andrea Zunová

Vánoce z popelnice. Proč ne? Originální nápad přichází z Paříže, mekky krásy, módy a elegance. Odpadky z popelnic tam vyzdobily část jedné ulice. PET lahve posloužily jako vkusná světla a originální vánoční stromečky.

Článek

Centrum pařížského hlavního města zkrátka ve vánočním období přímo hýří nápady. Na asi 200 metrů dlouhé nákupní třídě Richelieu se změnilo pět tisíc recyklovaných plastových lahví na vánoční výzdobu.

Podle autora Fabrice Peltiera bylo záměrem, aby si Pařížané příjemnou formou zvykli na recyklaci plastových obalů. Tvůrce podle svých slov nechtěl moralizovat, naopak chtěl ukázat, co se z recyklovaných plastů dá všechno vyrobit. 

A opravdu. Na první pohled se vše jeví jako klasická výzdoba. Po bližším prozkoumání je patrné, že místo světelných řetězů a ozdobiček, byly použity umělecky tvarované plastové lahve.

V obyvatelích Paříže vyvolává výzdoba překvapení i úsměvy na jejich tvářích. "Je to moc hezké, je to originál, ale je to vlastně trochu diskrétní," řekl jeden z nich.

Pro Pařížany z toho obecně vyplývá jediné: měli by pít více nápojů z PET lahví, ty pak vyhodit do určeného kontejneru, aby mohly být recyklovány v další umělecká díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám