Hlavní obsah

Santa Clausové vyšli v Německu do vánočního průvodu

Novinky, Andrea Zunová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stovky lidí si v německém Branderburgu nenechaly ujít každoroční vánoční průvod. Do ulic města vyšli Santa Clausové, andělé i sněhuláci. Někteří dokonce neváhali a dorazili s trabanty či hasičskými vozy, samozřejmě vánočně vyzdobenými.

Článek

Po setmění mohli diváci sledovat osvětlený vánoční průvod hrající všemi barvami. Lidé se již tradičně dobře bavili. "Je to skvělé, jako každý rok. Opravdu dobrá zábava," byla spokojená účastnice Ramona Brennerová.

Santa Claus s načechranými bílými vousy Nico Weiner byl nadšený. "Je skvělé, že existuje tolik lidí, kteří se chtějí bavit a nejlepší je, když vidíte všechny ty šťastné děti".

Průvod se konal v předvečer svátku sv. Mikuláše, kterého podle kalendáře v Německu slaví stejně jako v Česku 6. prosince.

Reklama

Související témata:

Související články

Rakušané se chtějí zbavit Santy Clause

Ať žije Ježíšek a Santa Claus se vrátí tam, odkud přišel! To hlásá nová rakouská skupina Pro-Christkind, jež chce zachránit Ježíška, který je tradičním...

Výběr článků

Načítám