Hlavní obsah

Silvestr by mohl být na sněhu, uvádí předpověď

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní Vánoce prožijí Češi zřejmě na blátě. Ochlazení by mohlo přijít až kolem 26. prosince. V období kolem Silvestra by se mohl objevit sníh i v nížinách. Nasvědčuje tomu alespoň dlouhodobá předpověď Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Meteorologové upozorňují, že počasí na svátky budou ještě upřesňovat.

Článek

"Do začátku Vánoc žádné výraznější ochlazení neočekáváme," řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu. Bude převážně oblačno, v nížinách budou srážky dešťové, eventuálně smíšené. Sněžit by mohlo pouze na horách. Noční teploty by se do 20. prosince měly pohybovat mezi čtyřmi a minus čtyřmi stupni, denní mezi nulou a šesti stupni nad nulou.

Teploty v průběhu vánočních svátků by se měly podle ČHMÚ pohybovat kolem nuly, v noci a ráno budou klesat pod pod mrazu, přes den se budou pohybovat mírně nad nulou. Bude zpočátku oblačno až polojasno, místy občasné srážky, které budou od středních poloh sněhové. Postupně bude docházet k přibývání oblačnosti s občasným sněžením.

Ochlazení očekávají meteorologové až kolem 25. či 26. prosince. Denní teploty by se před koncem roku měly pohybovat mezi minus třemi a jedním stupněm Celsia. Podle výpočtu numerických modelů by se sníh mohl objevit i v nížinách kolem Silvestra.

Na začátek nového roku předpovídají meteorologové oblačno až zataženo, místy se sněhovými přeháňkami, na horách se sněžením. Noční teploty minus dva až minus sedm stupňů Celsia, denní minus čtyři až nula.

Teplotně i srážkově by mělo být sledované období průměrné. Vyplývá to z dlouhodobé předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám