Hlavní obsah

Miss ČR 2004 Jana Doleželová: Nejkrásnější Vánoce jsou doma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Modelka a doktorka farmacie Jana Doleželová (26) procestovala bez přehánění téměř celý svět. Předloni dokonce prožila Vánoce i Nový rok v exotické Malajsii na soutěži Miss Tourism International.

Foto: Roman Mašín, Právo

Piano si Jana Doleželová přestehovala k sobě do Prahy, takže koledy během společných Vános s rodiči nezaznějí.

Článek

„Byla to úžasná zkušenost, být na Štědrý den v tak zajímavé destinaci se soutěžícími z celého světa. Tehdy za mnou přiletěl i můj přítel Richard, ale i tak mi bylo moc smutno po rodině. Náladu mi vylepšoval alespoň fakt, že jsem si dovezla z této soutěže tři různé tituly Miss. Vícekrát už se ale do exotiky na Vánoce nevydám,“ řekla Jana.

U Doleželů se pamatuje i na vánoční zvyky

Doleželová má nejraději bílé Vánoce, i když počasí nám paní Zima v posledních letech nedopřává. Má ráda pravý stromeček s vůní lesa, tradiční české menu, kapra a salát a domácí cukroví. U nich v rodině nezapomínají ani na některé tradiční české vánoční zvyky.

„Vždycky mě potěší, když se na rozkrojeném jablíčku objeví hvězdička. Ne snad, že bych byla tak pověrčivá, ale je to moc milé,“ vysvětlila s úsměvem.

Už si prý vůbec nepamatuje, jak to nesla, když jako dítě prozřela a zjistila, že dárky nepřináší Ježíšek. „Ale po zjištění, že dárky jsou od rodičů, jsem po nich před Štědrým dnem nikdy nepátrala, protože jsem se nechtěla připravit o chvíle překvapení pod stromečkem,“ uvedla.

Koledy v doprovodu klavíru letos na Štědrý den nezaznějí

Letos bude Jana trávit jako každoročně Vánoce se svými rodiči v Uničově. „Během roku není moc příležitostí, abychom se sešli celá rodina, takže tak činíme alespoň o Vánocích. Nebo také například při oslavách narozenin. Největším dárkem je právě to, že se na Štědrý den vidíme, že jej prožijeme s rodiči a bratrem Martinem společně. Hmotné dárky pro nás hrají jen vedlejší roli,“ prozradila Jana. „První Vánoční svátek prožijeme s přítelem u jeho rodičů a pak vyrazíme jako každý rok někam na hory lyžovat.“

Jana také moc ráda vzpomíná na to, jak dříve doma hrávala na Vánoce na klavír koledy.

„Klavír jsem si ale později převezla do svého nynějšího bytu v Praze, takže koledy z piana u rodičů letos nezaznějí. Určitě se ale vypravím koupit nějaká nová cédéčka s vánoční hudbou,“ dodala Doleželová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám