Hlavní obsah

Červený kříž rozdává na Vánoce osamělým Švédům objetí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STOCKHOLM

Osamělí Švédové letos o Vánocích nemusejí trpět depresemi. Postará se o ně totiž tamní Červený kříž, který lidem bez příbuzných a blízkých bude zdarma poskytovat objetí a poplácání prostřednictvím vyškolených dobrovolníků.

Článek

„Plánujeme rozjet tuto akci po celé zemi. Doufáme, že zajistíme tisíce dobrovolníků. Naším cílem je prolomit pocit osamění u spousty lidí po celém Švédsku,“ uvedl ředitel tiskového oddělení švédského Červeného kříže Johan af Donner.

Na kampaň tamní Červený kříž uvolní 25 miliónů švédských korun, v přepočtu něco kolem 72 miliónů korun českých.

Kampaň proběhne pod sloganem „Objetí pro osamělé“ a rozjede se po celém Švédsku od 1. prosince. Poslední poplácání a lidské teplo si samotáři budou moci užít ještě v pátek 21. prosince, kdy akce skončí.

„Myslím, že tato kampaň je něčím, co stále poroste. Za tři čtyři roky by to mohla být ohromná akce,“ věří Donner, v jehož vlasti kolem Vánoc nastává polární noc, takže naprostou většinu dne je depresivní tma, která osamělým lidem na náladě nepřidá.

„Vánoce jsou velmi složitým obdobím pro spoustu lidí,“ dodává Donner.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám