Hlavní obsah

Zneškodnili jsme řízenou střelu vypálenou z Běloruska, oznámila ukrajinská armáda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinské síly zneškodnily střelu s plochou dráhou letu, která byla vypálena ruským strategickým bombardérem z Běloruska, uvedla agentura Reuters s odvoláním na velitele ukrajinské armády. Ruští vojáci zablokovali města Cherson a Berďansk v jižní části Ukrajiny, oznámilo podle agentury RIA Novosti ruské ministerstvo obrany.

Tu-22M na archivním snímku

Článek

„Vzdušné síly ozbrojených sil Ukrajiny před pár minutami sestřelily řízenou střelu, vypálenou na ukrajinskou metropoli z běloruského území letounem Tu-22,“ uvedl na Facebooku velitel ukrajinských ozbrojených sil Valerij Zalužnyj. Použití této zbraně označil za další válečný zločin Ruska a Běloruska.

Ruská agentura RIA Novosti naopak oznámila obklíčení Chersonu a Berďansku ruskými vojsky. Podle agentury o tom informoval mluvčí ruského ministerstva obrany.

Zelenskyj navrhl Rusům jednání třeba v Bratislavě

Válka na Ukrajině

Mluvčí zároveň zopakoval, že ruské ozbrojené síly nepodnikají údery proti městům a přijímají opatření s cílem „zachování života civilního obyvatelstva“. Z Ukrajiny ale v uplynulých dnech přicházely zprávy o ostřelování rezidenčních oblastí, například z Kyjeva či města Ochtyrka na východě země.

Mluvčí ruského ministerstva obrany také sdělil, že ostřelování ukrajinského dobrovolnického pluku Azov a vesnice Sartana u Mariupolu na východě Ukrajiny způsobilo civilní oběti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám