Hlavní obsah

Zelenskyj navštívil obránce v Mykolajivské oblasti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj navštívil obránce země bojující na jižní frontě v Mykolajivské oblasti. V sobotu o tom informoval na svém účtu na sociální síti Telegram, aniž by upřesnil, kdy opustil metropoli. Prezident, který měl na sobě tradiční khaki tričko a kalhoty podobné barvy, rozdával zřejmě v podzemních krytech vyznamenání a pózoval fotografům.

Foto: Ukrainian Presidential Press Ser, Reuters

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Článek

„Naši stateční chlapci a dívky. Všichni dělají, co je v jejich silách. Určitě vydržíme! A určitě vyhrajeme!” napsal prezident na sociální síti telegram. Za „hrdiny s velkým a dobrým srdcem” označil zdravotníky v místní nemocnici. Navštívil také sídlo místní správy, kde koncem března při ruském raketovém útoku přišlo o život 37 lidí.

Zelenskyj poděkoval Česku za pomoc. Rusko chce i vás, varoval

Domácí

Ruské jednotky začátkem března postoupily až na předměstí Mykolajiva, ale ukrajinská armáda je později zatlačila směrem do jižních a východních částí regionu, kde nyní boje pokračují.

Za 120 dní 10 tisíc vojáků. Johnson nabídl v Kyjevě pomoc při výcviku armády

Válka na Ukrajině

Zelenskyj z bezpečnostních důvodů od začátku ruské invaze prakticky neopouští Kyjev. Od 24. února, kdy Rusko napadlo Ukrajinu, jeho první oficiální cesta vedla koncem května do Charkovské oblasti a do tamní správní metropole.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám