Hlavní obsah

Wizz Air nabízí ukrajinským uprchlíkům 100 tisíc letenek zdarma

Nízkonákladový letecký dopravce Wizz Air nabízí ukrajinským uprchlíkům 100 tisíc letenek zdarma s odletem ze sousedních zemí, konkrétně z Polska, Slovenska, Maďarska nebo Rumunska. Maďarská společnost o tom informovala na svých webových stránkách.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

„Společnost Wizz se zavázala pomoci ukrajinským uprchlíkům dostat se do jejich vybrané destinace, ať už je to kdekoli. V březnu poskytujeme 100 tisíc volných míst na letech na krátkou vzdálenost s odletem z Polska, Slovenska, Maďarska a Rumunska,“ uvedla společnost.

Nabídka platí po celý březen nebo do vyčerpání limitu s tím, že pro rezervaci letu je potřeba platný ukrajinský pas. Sleva se vztahuje jen pro nákup na oficiálních stránkách dopravce.

Součástí letenky je palubní zavazadlo o velikosti 40 x 30 x 20 cm, což odpovídá velikosti batohu nebo menšího kufru. Zavazadlo by se mělo vejít pod sedadlo. Větší palubní nebo odbavená zavazadla už jsou za příplatek, uvádí Wizz Air na svých stránkách.

Z Prahy vyjel vlak s humanitární pomocí

Domácí

Aerolinky rovněž vzaly v potaz, že řada uprchlíků už je mimo Ukrajinu a snaží se dostat do své cílové destinace. Za 30 eur (776 Kč) tak nabízí „záchranný let“ na všechny ostatní lety s výjimkou těch do Spojených arabských emirátů, na Island a na Kanárské ostrovy. Pro tyto destinace je cena o 40 eur (1812 Kč) vyšší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám