Hlavní obsah

V Kyjevě a Lvově byly nad ránem slyšet výbuchy

V ukrajinské metropoli Kyjevě a ve Lvově na západě země byly v sobotu nad ránem slyšet výbuchy, napsala agentura Reuters s odkazem na místní média. Ukrajinské úřady zatím informaci nepotvrdily. Protiletecké sirény se v noci rozezněly také v řadě dalších měst na jihu, západě i v centrální části Ukrajiny, napsal list The Guardian s odkazem na ukrajinské vládní účty na sociální síti telegram.

Foto: Vadim Ghirda, ČTK/AP

Kyjev

Článek

Asi hodinu po půlnoci byla slyšet varování před ostřelováním ve Dnipru, Záporoží, Doněcku, Oděse, Charkovu, Poltavě či Mykolajivu. O několik hodin později se pak sirény rozezněly rovněž u Rivně, Ivano-Frankivsku, Žytomyru či Lvově na západě země.

Ruská invazní vojska se z většiny oblastí na severu země, kde se nachází také ukrajinská metropole, před časem stáhla. Svoje vojenské akce v poslední době soustřeďuje zejména na východ Ukrajiny, kde zřejmě chystá novou ofenzivu.

Zelenskyj: Svět by se měl připravit na to, že Rusko použije jaderné zbraně

Válka na Ukrajině

Rusko nicméně začalo nanovo ostřelovat Kyjev a další města poté, co se ve čtvrtek v Černém moři potopil ruský křižník Moskva. Ukrajinské úřady oznámily, že vlajkovou loď Černomořské flotily zasáhly protilodními střelami Neptun. Rusko sdělilo, že na lodi vybuchla munice, nicméně neuvedlo, že by problémy způsobil cizí útok.

Reklama

Výběr článků

Načítám