Hlavní obsah

Šel v Oděse na nákup. Po návratu našel mrtvou manželku, tříměsíční dceru i tchyni

– Oděsa

Během sobotního ruského útoku na Oděsu střelami s plochou dráhou letu zemřelo nejméně osm lidí, dalších 18 bylo zraněno. Mezi oběťmi útoku byly tři generace jedné rodiny: sedmadvacetiletá Valerie Hlodanová, její tříměsíční dcera Kira a Valeriina matka. Ženy se schovávaly v obytném domě v rezidenční čtvrti, když jej ruská střela zasáhla.

Foto: Twitter NEXTA

Otec přišel během ruského ostřelování o manželku a tříměsíční dceru

Článek

Tragický příběh mladé rodiny obletěl svět i sociální sítě. Jurij, který před útokem odešel na nákup, přišel během pár minut o celou svou rodinu. Nyní chce vzdát své milované ženě a dceři hold zveřejněním jejich fotek a dát tak obětem ruského útoku tvář.

„Moji milovaní, Království nebeské! Jste v našich srdcích!“ napsal mladý tatínek a manžel. Fotografii sdílel na Twitteru také ukrajinský parlament.

Prezident Volodymyr Zelenskyj v nočním emotivním proslovu slíbil, že viníci odpovědní za raketový útok budou nalezeni a náležitě potrestáni.

„Válka začala, když byl dítěti jeden měsíc. Dokážete si představit, co se děje? Jsou to bastardi. Nenacházím pro to žádná jiná slova, jen bastardi,“ řekl Zelenskyj s tím, že takové barbarství svět nezažil od 80. let.

Oděsa se stala terčem ruských střel s plochou dráhou letu

Evropa

„Ve městě zahřměly čtyři výbuchy. Jedna ze střel zasáhla obytný blok, na dvoře shořelo několik aut a několik bytů utrpělo vážné škody, v ostatních jsou rozbitá okna,“ napsala v sobotu ukrajinská agentura Unian.

Během útoku ruskými raketami zemřelo nejméně osm lidí, dalších 18 je zraněných. Z trosek se podařilo vyprostit několik lidi a desítky osob byly evakuovány.

Reklama

Výběr článků

Načítám