Hlavní obsah

Důkaz absolutní impotence Západu, kritizuje Zacharovová sankce vůči Putinovi a Lavrovovi

– Moskva

Západ v pátek zmrazil majetky ruského prezidenta Vladimira Putina i ministra zahraničí Sergeje Lavrova. Mluvčí ruské diplomacie Marija Zacharovová sankce označila jako „absolutní impotenci“ Západu v otázce zahraniční politiky. Uvedla to ruská státní agentura RIA Novosti.

Foto: Profimedia.cz

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marija Zacharovová

Článek

„Sankce proti prezidentovi a ministrovi zahraničí jsou demonstrací absolutní impotence Západu,“ řekla Zacharovová pro ruský První kanál. Mluvčí ruské diplomacie, na niž jsou už rovněž uvaleny sankce, také dodala, že Rusko a Spojené státy se ve vzájemných vztazích přiblížily hranici, ze které už nebude návratu.

Ukrajina s Ruskem jedná o setkání prezidentů

Zahraniční

„Vedli jsme dialog, v jehož rámci jsme hodně nabídli, například v oblasti bezpečnosti. Když k dohodě nedošlo, začali jsme vycházet z našich naléhavých zájmů,“ pokračovala Zacharovová ohledně napjatých vztahů se Západem.

Spojené státy, Británie či Kanada v pátek uvalily sankce cílené přímo na prezidenta Putina a ministra Lavrova. Minimálně britské sankce jsou podle Zacharovové ale nesmyslné, protože Putin a Lavrov v zemi podle mluvčí ruské diplomacie nedisponují žádným majetkem.

Mluvčí Bílého domu Jen Psakiová se snažila situaci trochu uklidnit. „Diplomacie vyžaduje, abychom spolupracovali se zeměmi po celém světě, i když jsou mezi námi rozdíly,“ řekla Psakiová.

Reklama

Výběr článků

Načítám