Hlavní obsah

Ženy si velmi často kupují na Valentýna dárky samy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Až se budete 14.února závistivě dívat na kytici růží na stole kolegyně v kanceláři, je dost dobře možné, že ji nedostala od přítele, ale koupila si ji sama.

Článek

Nový americký průzkum ukázal, že než by si ženy připadaly na Valentýna samy a nemilované, koupí si dárek raději samy. Jen v USA jich loni bylo přes osm miliónů. A alespoň si vyberou podle svého vkusu. Průzkum totiž také ukázal, že je velký rozdíl mezi tím, co si ženy přejí, a tím, co jim muži kupují.

Celých 22 procent mužů potvrdilo, že se ženě či přítelkyni chystají na Valentýna koupit spodní prádlo, ale jen dvě procenta žen si spodní prádlo opravdu přeje. Raději by dostaly šperky, ale u mužů jsou nášnice, prsteny nebo náhrdelníky až na pátém místě v žebříčku popularity.

Muži také častěji padají do pasti "nebudeme si nic kupovat" - a dohodu, že se opravdu nic kupovat nebude, berou vážně. Celá pětina mužů se dopouští tohoto omylu a jejich partnerky jsou pak většinou velmi zklamané.

A pro ty, kteří opravdu peníze utrácet nechtějí, je tu i další možnost: šest miliónů Američanů se přiznalo k tomu, že se s partnerem či partnerkou rozešli právě na svátek zamilovaných! 

Reklama

Související témata:

Související články

Valentýn - svátek zamilovaných nebo komerce?

Asi neexistuje žádný jiný svátek, který je spojen s takovou vlnou emocí jako Valentýn. Někteří lidé tento svátek milují, jiní ho zatracují. V každém případě...

Když valentýnská večeře, tak stylová

Velmi originální valentýnský recept vám přináší šéfkuchař restaurace Červená Tabulka Tomáš Iltis. Pokud nemáte chuť, čas nebo náladu si jídlo připravit sami,...

Výběr článků

Načítám