Článek
Tygří kreveta na citronové trávě pošírovaná v ochuceném vývaru s hráškovou kaší, sušenými rajčaty a pěnou z šampaňského Piper - Heidsieck
| Suroviny potřebné k přípravě pokrmu | |
|---|---|
| tygří kreveta | 1 ks |
| citrónová tráva | 1 ks |
| hrášek (případně i mražený) | 100 g |
| Šampaňské Piper - Heidsieck | 0,04 cl |
| žloutek z vejce | 1 ks |
| sušená rajčata | 20 g |
| sůl | dle chuti |
Pracovní postup:
Hrášek (může být mražený) rozmixujeme, osolíme a opepříme. Rozmixovanou směs propasírujeme přes síto, čímž zbavíme hrášek slupek. Krevetu vyloupeme ze skeletu a podélně nařízneme a „vystřívkujeme“ (zbavíme krevetu tenkého střívka, jenž se nachází v horní části), krevetu nasolíme a propíchneme citronovou trávou.
Do menšího hrnce nalijeme vodu, osolíme, zakápneme šampaňským a necháme zlehka zavařit. Poté vložíme krevetu do vývaru a pošírujeme cca 3 min. Do misky vložíme žloutek, sůl a Piper - Heidsieck a pomocí metličky vyšleháme tekutinu do krémové pěny.
A takto bude jídlo vypadat v celé své kráse...
Podáváme s příjemným úsměvem na tváři a zdobíme dle vlastní představivosti – pažitkou, cibulovými klíčky, bylinkami atd.