Hlavní obsah

Lenka Kozlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Česká pirátská strana
Článek

Lenka Kozlová je česká pedagožka, vychovatelka a politička. Od října 2017 je poslankyní. Je členkou Pirátů.

Kozlová se narodila 27. října 1960. Pět let působila ve funkci samostatného provozního technika v Dopravním podniku hl. m. Prahy. Po odstěhování z Prahy a mateřské dovolené se rozhodla změnit obor. Doplnila si pedagogické vzdělání na Univerzitě Karlově v Praze. Následně pracovala 13 let jako vychovatelka v dětském domově. Poté dělala vychovatelku v jiném zařízení až do roku 2017.

Na konci 90. let byla členkou ODS. V roce 2012 se stala členkou Pirátů. Za ně kandidovala v roce 2012 a 2016 do Zastupitelstva Středočeského kraje, ale ani jednou neuspěla. V březnu 2014 iniciovala založení MS Piráti Příbram, kde se stala místopředsedkyní, byla zvolena do Republikového výboru a předsednictva oblastního sdružení Středočeského kraje.

V roce 2013 kandidovala ve volbách do Poslanecké sněmovny, ale neuspěla, protože strana nezískala dostatečný počet hlasů. Uspěla až ve volbách v roce 2017, kdy kandidovala na kandidátce Pirátské strany ve Středočeském kraji.

V současnosti žije v obci Milín na Příbramsku. Má jedno dospělé dítě. Mezi jejízájmy patří četba, hudba, film, umění a divadlo. Osm let se věnovala ochotnickému divadlu.

Články k tématu