Hlavní obsah

Ministerstvo zveřejnilo šokující reklamu s dětmi

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Severní Irsko

Severoirské ministerstvo pro silniční bezpečnost odstartovalo kampaň proti nezodpovědným řidičům, kteří nedodržují rychlost. V pondělí nechalo poprvé odvysílat drastickou reklamu, ve které se rychle jedoucí auto vřítí do skupinky školáků. Upozorňuje tak na fakt, že od roku 2000 přišlo o život kvůli překročení rychlosti 28 školních dětí, uvádí se na stránkách úřadu.

Drastická reklama severoirského ministerstva nazvaná TřídaVideo: DOE Road Safety

 
Článek

„Tato kampaň je skutečně varováním. Jedná se o obzvlášť citlivou a přesvědčivou zprávu. Co by mohlo být po tom všem víc provokující než zjištění, že od roku 2000  v důsledku rychlosti zemřelo tolik dětí, kolik jich chodí do jedné školní třídy,“ upozornil severoirský ministr Mark H. Durkan.

Výzkum ukázal, že řidiči, kteří překračují rychlost, podléhají pocitu, že mají vše pod kontrolou. Opak je však pravdou. Na což reklama dost natvrdo poukazuje.

Ostatní chybují

S podobnou reklamou přišlo začátkem letošního roku také novozélandské ministerstvo dopravy. Ta upozorňovala na to, že i malé překročení rychlosti může mít katastrofální následky.

Ostatní chybují. Zpomalte, hlásá reklama na bezpečnou jízduVideo: NZ Transport Agency

Řidiči si totiž jen zřídka uvědomují, že za volantem může chybovat také někdo jiný. A pokud oni sami nedodržují povolenou rychlost, na jeho chybu pak nestihnou včas zareagovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám