Hlavní obsah

Hromadná otrava plynem v Praze, přes dvacet lidí rozvezli do nemocnic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Záchranáři zasahovali v sobotu večer u otravy oxidem uhelnatým v Praze v Modřanech. Několik jednotek zdravotníků ošetřilo podle prvotních informací až třicet lidí, byly mezi nimi rovněž děti. Pacienti byli při vědomí a sanitky 27 z nich rozvezly do pražských nemocnic. Policie prověřuje, zda nedošlo k obecnému ohrožení z nedbalosti.

Otrava plynem v ModřanechVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„V Modřanech došlo k hromadné intoxikaci osob oxidem uhelnatým. Všechny osoby (20–30) jsou při vědomí a postupně je ošetřujeme a rozvážíme do pražských nemocnic,” informovala v sobotu večer záchranka na Twitteru.

Podle informací Novinek došlo k události v ulici Urbánkova.

V hospodě nešla elektřina, tak zapnuli elektrocentrálu. Šest lidí se přiotrávilo

Krimi

Mluvčí záchranky Jana Poštová později upřesnila, že zdravotníci nakonec odvezli do nemocnic 27 lidí. Na místě její kolegové také ošetřili několik dětí, jejich stav ale nevyžadoval hospitalizaci.

Seniorky se na Novojičínsku otrávily oxidem uhelnatým

Krimi

Podle pražských hasičů, kteří na místě zasahovali v několika jednotkách, došlo k úniku jedovatého plynu v rodinném domě.

„Několik osob je v péči  záchranky, my odvětráváme dům a měříme koncentrace,” upřesnili v sobotu krátce před půlnocí hasiči.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Otrava plynem v Modřanech

Případem se zabývá policie, kriminalisté prověřují podezření, zda nedošlo k obecnému ohrožení z nedbalosti.

„Především budou zjišťovat, jestli plynový kotel, ze kterého podle všeho unikal oxid uhelnatý, měl řádně provedenou revizi. Zatím to tak nevypadá,” sdělila v neděli ráno policie na Twitteru.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám