Hlavní obsah

Lupiči v Itálii kopali týden tunel do banky, policie to neřešila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milán

Milánská policie si může ušít z ostudy pěkně velký kabát. Podle místních médií totiž nechala v noci na pátek lupiče v poklidu vykrást banku v centru města i přes varování sousedů, kteří během týdne slyšeli kopání tunelu, kterým se zloději do banky dostali.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Čtveřice lupičů vykopala tunel, který ústil přímo pod bankou, a když se dostala dovnitř, stačilo jí už jen počkat na příchod prvních zaměstnanců a donutit je otevřít sejfy, které následně vyprázdnila.

Policie na místo dorazila poté, co se spustil alarm, jen aby zjistila, že zlodějům se podařilo zmizet.

Okolní obyvatelé okamžitě poukazovali na to, že během týdne upozorňovali úřady na podezřelé zvuky. „Slyšeli jsme rámus už v neděli večer. V legraci jsme se ptali jeden druhého ‚Nevykrádají banku?‘,“ citovala jednoho z rezidentů místní média.

„V pondělí šel jeden z nás přímo do banky upozornit na záchvěvy, které jsme cítili. Další šli v úterý na policejní stanici, protože ty zvuky nepřestávaly,“ dodali další lidé ze sousedství. Ve čtvrtek, tedy noc před loupeží, se podle nich dokonce chvěl i chodník u banky.

Kolik si lupiči v klidu a pohodě z banky odnesli, není zatím známo.

Reklama

Výběr článků

Načítám