Hlavní obsah

Smrž má novou motorku, jeho parťák se učí česky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Český tým Elit Grand Prix Racing obsadí v nové sezóně mistrovství světa silničních motocyklů obě slabší kubatury. Ve třídě do 125 ccm se představí švýcarský závodník Thomas Lüthi, větší naděje ale budou vkládány do zkušenějšího Jakuba Smrže ve čtvrtlitrech. Oba budou mít k dispozici zbrusu nové hondy.

Foto: Marcel Vašut

Velikonoční jarmark

Článek

Po testování, které proběhlo ve Španělsku a Portugalsku, si motocykly nemohli vynachválit. "Testy dopadly dobře, na obou tratích jsem patřil k nejrychlejším," řekl devatenáctiletý Smrž, který na dvěstěpadesátky přesedlal teprve v průběhu loňské sezóny. Ta byla pro něho hodně smolná, kvůli zranění musel vynechat několik závodů. "Teď jsem již stoprocentně v pořádku, po psychické i fyzické stránce," ujistil český závodník.

Šestnáctiletý Švýcar by měl v letošní sezóně především sbírat zkušenosti, ale jeho sedmé místo z loňské Velké ceny Portugalska naznačuje, že by se i on mohl prosazovat na bodovaná místa. Problémy by mu neměla činit ani komunikace s českým týmem. S mechaniky se domlouvá německy a pomalu začíná pronikat i do tajů českého jazyka. "Jsem Tomáš ze Švýcarska a letos pojedu, jak nejlépe umím," řekl lámanou češtinou sympatický Švýcar.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám