Hlavní obsah

Schumacher: Sezóna ukáže důležitost pěti bodů

Novinky, Radek Malina
MELBOURNE

Velká cena Austrálie končí a pořadatelé vyhlašují výsledky. Na stupně vítězů vystupují tři nejrychlejší a divákovi se nabízí obrázek, který formule 1 dlouho nepamatuje: v trojici se neobjevuje Michael Schumacher. Pětinásobný vítěz MS skončil na čtvrtém místě.

Foto: Archiv KZ Valmez

Záznam opery slibuje lepší audiovizuální zážitek, než sledovat dílo přímo v budově Metropolitní opery v New Yorku.

Článek

"Po pátečním měřeném tréninku jsem byl velmi zklamaný a rozčarovaný. Trať se zdála být čistá, ale ve skutečnosti byla velmi kluzká. Měl jsem pocit, jako když čistím trať pro další auta. To je velká nevýhoda startovat z první pozice. Nakonec zajel velmi dobrý čas Rubens Barrichello, což o mně říci rozhodně nelze. Ale věděl jsem, že sobotní výsledek bude mnohem důležitější," řekl po úvodním podniku MS Michael Schumacher.

Mechanici odvedli dobrou práci

"V sobotu jsme odvedli velmi precizní týmovou práci, což mě po problémech v dopoledním tréninku velmi potěšilo. Přiznávám, že jsem použil Rubensovo nastavení. Kvalifikaci jsme zvládli velmi dobře vzhledem k časové náročnosti. Je třeba si uvědomit, že mechanici měli jen patnáct minut na to, aby po zahřívacím kole připravili auta nejen pro kvalifikaci, ale i pro závod! Nestěžuji si však, bylo to pro všechny stejné.

Jet na jediné kolo je velmi obtížné, člověk se ocitá pod velkým tlakem, tenhle systém vyžaduje absolutní koncentraci. Myslím, že jsem udělal na trati maximum, necítil jsem prostor pro další zlepšení.

Myslím, že závod velmi ovlivnilo počasí. Bylo to chvílemi velmi chaotické. Dvakrát byl na trati safety car, připadal jsem si, jako když hrajete hru, v níž nevíte, zda je vám osud nakloněn či nikoli," postěžoval si.

Barrichello byl hodně zklamaný

"V jednom okamžiku jsem vyjel z trati, cítil jsem kontakt s obrubníkem, který ovlivnil chování vozu. Nejsem si jistý, ale myslím, že bylo poškozené zavěšení. Musel jsem do boxů, neboť do konce zbývalo ještě dvanáct kol a skutečně velmi vážně hrozilo, že poškodím pneumatiku, což by mě ze závodu vyřadilo úplně.

Rubens byl hodně zklamaný, neboť jsme se přesvědčili, že i s loňským vozem můžeme zajíždět velmi dobré časy. Potvrdilo se naše mínění, že i bez nového vozu jsme konkurenceschopní. Ale jak už jsem říkal, byla to trošku loterie s pneumatikami, přechodové nebyly na rychleschnoucí trati dobrou volbou.

Myslím, že to byl velmi zajímavý závod, nabídl mnoho dramatických okamžiků. Každopádně v součtu událostí mohu být se čtvrtým místem asi spokojen. Až teprve průběh sezóny ukáže, jak důležitých bylo pět bodů z Melbourne," nenechal se vyvést z klidu obhájce světové trofeje.

Reklama

Související témata:

Související články

V Melbourne začal nejlépe Barrichello

Brazilský pilot Rubens Barrichello s ferrari byl nejrychlejším mužem páteční kvalifikace na úvodním podniku letošního ročníku formule 1. Do sobotní rozjížďky,...

Výběr článků

Načítám