Hlavní obsah

Někdy se mi stýská po Häkkinenovi, říká Coulthard

Novinky, Radek Malina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MELBOURNE

Na startovním roštu Velké ceny Austrálie figuroval až na jedenáctém místě, přesto nakonec viděl šachovnicový praporek jako první. Skotský pilot David Coulthard se v Melbourne nejlépe vypořádal s tratí a potřinácté v kariéře se radoval na nejvyšším stupni vítězů. V exkluzivním rozhovoru se ohlíží za úvodním podnikem seriálu F1.

Foto: Jana Krotilová

Výstava propojila lidi různého věku

Článek

Dosáhl jste nečekaného vítězství, týmový kolega Räikkönen skončil třetí. Co vám ukázal první závod nového ročníku mistrovství světa?

Velmi tvrdou prací jsme dokázali zvednout potenciál starého vozu. Ferrari sice ještě nenasadilo zcela nový monopost, ale rozdíly se zmenšily. Je potěšitelné vědět, že jsme i za této situace, se starým vozem, konkurenceschopní.

Dává vám vítězství naději, že konečně dosáhnete na titul, po němž tak dlouho toužíte?

Možná. Je to dobré pro psychickou pohodu. Je patrné, že se můžeme s konkurenty měřit, což je velmi důležité. Splnilo se mé přání, abychom od startu sezóny byli na stupních vítězů.

V minulé sezóně jste skončil na pátém místě, pouze jednou se radoval z vítězství. Byl jste zklamán?

Auto nebylo dostatečně rychlé, navíc jsme utrpěli porážku nejen od Ferrari, ale i od Williamsu, což bylo nečekané. Byl to velmi frustrující rok, měl jsem pocit marnosti. Ale věřím, že to bude lepší. Hledím do budoucnosti, nevracím se zpět.

FIA zavedla nová pravidla. Co o nich soudíte?

Myslím, že zásahy byly tak radikální, že mohly být citlivější a plynulejší.

Velmi tvrdým zásahem je možnost jediného kvalifikačního kola...

Jezdci jsou pod velkým tlakem. Nemá cenu se vymlouvat, první pokus se mi nevydařil. Sobotní kvalifikace v Melbourne pro mě byla velmi špatná, byl jsem pomalý. Jedno kolo a hra končí. Nechci soudit, který systém je lepší. Těším se do Malajsie, kde budu mít druhou příležitost.

Od příští sezóny bude soutěž Grand Prix formule 1 hostit Bahrajn, hovoří se o okruzích v Turecku a Číně. Co soudíte o těchto přesunech?

Tradiční okruhy jsou potlačovány, ale nevím co si mám myslet o závodu v Bahrajnu. Nedokážu si to představit.

McLaren vstoupil do druhé sezóny bez Häkkinena. Stýská se vám po bývalém kolegovi?

Ano, někdy určitě ano. Často si vzpomenu na naše společné zážitky. Byl to velmi dobrý jezdec. Byli jsme přátelé a zůstali jsme jimi, přestože se nyní tak často nestýkáme.

Reklama

Související články

V Melbourne začal nejlépe Barrichello

Brazilský pilot Rubens Barrichello s ferrari byl nejrychlejším mužem páteční kvalifikace na úvodním podniku letošního ročníku formule 1. Do sobotní rozjížďky,...

Výběr článků

Načítám