Hlavní obsah

Brno začíná čtvrtfinálovou bitvu v Eurolize

Novinky, Martin Kézr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Přejít ve čtvrtfinále Euroligy po třech letech znovu přes maďarský celek Gysev Šoproň touží basketbalistky Gambrinusu JME Brno, které čeká v úterý před zaplněnou halou Rosnička úvodní zápas play-off. Odveta série hrané na dvě vítězství se uskuteční ve čtvrtek na půdě soupeřek, případný třetí zápas by 20. 3. hostilo zase Brno.

Foto: Milan Turek

Nejrůznější druhy obrázků k dekoraci a ilustraci vystavuje paní Lucie Halamová z Jablonce nad Nisou

Článek

"Stojí proti nám velmi silný soupeř, který na domácí palubovce v této sezóně ani jednou neprohrál a tradičně je doprovázen neuvěřitelně hlučnými fanoušky. Vyhradili jsme jim jen 50 míst, i když požadavek z jejich stran byl pětinásobný. Raději do haly pustím zadarmo školní mládež, než abych nechal lístky Maďarům. Nechceme v bouřlivém prostředí ztratit psychologicky důležitou výhodu domácího prostředí," prozrazuje trenér Jan Bobrovský.

Berou jedině postup

Pro českého mistra je euroligové čtvrtfinále klíčovým okamžikem. Jedině úspěch a postup do finálového turnaje zajistí kladné hodnocení sezóny. "Cesta k postupu vede přes úspěchy na domácím hřišti a pozitivem je, že nám odpadlo složité cestování. Do Šoproně dojedeme lehce autobusem," uvědomuje si Bobrovský, který pauzu v domácí ligové soutěži zaměřil na obnovení fyzické kondice. "Holky potřebovaly načerpat síly, ale poslední dny jsme už jen ladili a nacvičovali na hru soupeřek, kterou jsme studovali z videa," přibližuje kouč.

Brno je kompletní a trenér vsadí na rychlost i přesnou střelbu zdálky Hamzové či Machové, chce využít dobrou hru z křídla Žirkové i sílu pivotek Vodičkové se Šakirovovou, vhodnou alternací pro útok je Vítečková. Hlavní údernou sílu Šoproně, která třikrát v řadě ztroskotala právě ve čtvrtfinále, představuje trio Baloghová, Srbka Bogojevičová a ruská pivotka Zakalužná. Zmíněné hráčky mají nejen vysoké procento střelby, ale jsou také nesmírně platné v doskakování pod oběma koši.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám