Hlavní obsah

Beckham poprvé skóroval v dresu Realu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOKIO

David Beckham se dočkal gólu v dresu Realu Madrid hned ve druhém utkání za svůj nový tým. Anglický fotbalista otevřel v 38. minutě skóre přátelského zápasu s prvoligovým týmem FC Tokio a trefil se jak jinak, než z trestného kopu. Jeho technické střele aplaudovalo na stadiónu v japonské metropoli téměř 55 tisíc diváků.

Foto: Radovan Výsmek

Z Festivalu pod věží 2011

Článek

Podle agentury SID se na černém trhu prodávaly lístky v přepočtu za víc než 30 tisíc korun. Fanatičtí japonští příznivci ve velkém nakupovali i lístky na veřejné tréninky Realu, které stály přes tisíc korun.

"Samozřejmě je prima dát gól už ve druhém utkání. Dneska jsem si to užil. Hráli jsme dobře, zápas splnil naše očekávání," prohlásil spokojený autor úvodní branky.

Po Beckhamovi se střelecky prosadili ještě argentinský záložník Santiago Solari v závěru prvního poločasu a těsně před konečným hvizdem po skvělém sólu střídající Brazilec Ronaldo.

Po Manchesteru nesmutní

Beckham se z pravé strany zálohy více stahoval do středu pole a hrál výraznější roli než při své sobotní premiéře proti čínskému výběru v Šanghaji. "Dneska jsme viděli pravého Davida Beckhama. Podal velmi dobrý výkon, byl jsem s ním spokojen," pochvaloval si kouč Realu Carlos Quieroz.

Už před zápasem si anglický kapitán pochvaloval, jak po přestupu z Manchesteru United do mužstva zapadl. "Mám pocit, jako bych tu byl několik let. To je pro mě důležité, cítit, že do týmu patřím. A všichni hráči mi to dávají najevo," liboval si Beckham.

Přestože v Manchesteru strávil třináct let, nostalgii prý necítí. "Jsem na 120 procent hráčem Realu. Když půjdeme na Manchester, samozřejmě ho budu chtít porazit. Už se na to těším," vykládal osmadvacetiletý záložník.

I když je na asijském turné madridského klubu neustále v obležení fanoušků, problémy s koncentrací na fotbal prý nemá. "Jsem na to zvyklý. Dokážu to oddělit. Jak jsem na hřišti, nic mě nemůže rozptýlit," tvrdil Beckham.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám