Hlavní obsah

Pavel Růžička

Foto: Novinky.cz s použitím psp.cz
Článek

Člen hnutí ANO, oblastní předseda Louny a radní v Postoloprtech. Dvacet jedna let sloužil v Armádě ČR. Ve volbách 2017 do Poslanecké sněmovny se stal za ANO poslancem.

Pavel Růžička se narodil 3. dubna 1970 v Jindřichově Hradci. Absolvoval Vysokou školu báňskou - Technickou univerzitu v Ostravě, obor požární ochrana a bezpečnost průmyslu. Dvacet jedna let sloužil v Armádě České republiky, několikrát se zúčastnil vojenských operací v Kosovu a Iráku.

Od roku 2014 je členem hnutí ANO, je oblastním předsedou v Lounech a radním v Postoloprtech. Od dubna 2010 je jednatelem a společníkem ve firmě VPR GROUP.

V roce 2017 byl obžalován z trestného činu porušení povinností při správě cizího majetku. Je totiž jedním z deseti zastupitelů města, kteří jsou obviněni za údajně nevýhodný prodej domu na postoloprtském Marxově náměstí z majetku města soukromé osobě. Vinu odmítá.

Ve volbách do Sněmovny 2017 byl za ANO zvolen poslancem v Ústeckém kraji, a to ze třetího místa kandidátky.

Pro Růžičku jakožto válečného veterána je prioritou bezpečnost. „Bezpečí je jedním ze základních požadavků každého člověka. Tento pocit musíme zajistit i lidem České republiky. Nelze na jedny občany být důsledný a na druhé nadmíru tolerantní. Zákony platí pro každého,“ tvrdí. Chce se zaměřit na efektivní fungování Integrovaného záchranného systému.

Pavel Růžička je ženatý.

Články k tématu