Hlavní obsah

Imunita nastartovaná v létě se v zimě bude hodit

Opakovaným nachlazením a rýmám s těžkým průběhem, nebo dokonce chřipkám a angínám se každý rád vyhne. Proto je potřeba posilovat imunitní systém. Letní měsíce, které nabízí možnost delších pobytů na slunci a čerstvém vzduchu, jsou k tomu jako stvořené.

Foto: Shutterstock.com

Imunita nastartovaná v létě se v zimě bude hodit

Článek

Pomoci mohou také vhodně zvolené potravinové i vitaminové doplňky a očkování proti chřipce. Pokud si nejste jistí, co se hodí pro vás, které přípravky vybrat, či zda se nechat očkovat, můžete se poradit s odborníky služby uLékaře.cz. Držitelé prémiových a firemních karet Mastercard mají tuto službu zdarma.

Dobře fungující imunitní systém dokáže rozpoznat, označit a následně zlikvidovat viry či bakterie, které napadly naše tělo. Imunita je buď specifická, či nespecifická. Specifickou imunitu tělo používá k tomu, aby se naučilo poznat nepřítele a v budoucnu s ním mohlo bojovat lépe, nespecifickou pak máme vrozenou. Aby vše běželo, jak má, je potřeba mít silný imunitní systém, který dokáže rychle a v přiměřeném množství produkovat bílé krvinky potřebných typů. Navíc je nutné tělo případným hrozbám vystavit, ať již proděláním dané nemoci, či očkováním, což umožní rychlejší rozpoznání nebezpečných vetřelců v budoucnu.

„Zlozvyky, mezi které patří kouření, pití alkoholu, nadměrný příjem kalorií a nedostatek spánku, imunitní systém spíše oslabují. Naopak pravidelný pohyb a zdravá strava bohatá na vitaminy a minerály jej posílí. O prospěšnosti vitaminů C a D dnes již nikoho přesvědčovat nemusíme, ale pro imunitu jsou důležité i ty ostatní, například vitaminy skupiny B a antioxidační vitamin E. Občas lidé opomíjejí důležitou roli minerálů a stopových prvků. Přitom například zinek a selen jsou významnými imunomodulátory a jsou nezbytné pro tvorbu bílých krvinek, které tvoří základ našeho imunitního systému,“ upozorňuje lékařka Soňa Boušková z online poradny uLékaře.cz.

Foto: Shutterstock.com

Imunita nastartovaná v létě se v zimě bude hodit

Kdy začít doplňovat vitaminy a minerály a nechat se očkovat?

Dostatek pohybu i spánku, strava bohatá na vitaminy a minerály, otužování, minimalizace stresu a dodržování pitného režimu – to vše pomáhá posilovat imunitní systém. Kdy to ale nestačí a je potřeba tělu pomoci? Které potravinové, vitaminové a minerální doplňky užívat? Jak vybrat vhodné očkování a kdy se nechat očkovat? Na tyto a další dotazy dokážou odpovědět odborníci služby uLékaře.cz, kteří každému poradí v řádu hodin, v případě potřeby doporučí specializované vyšetření a zajistí objednání k lékaři kdekoliv v České republice.

Výhodou je, že všichni držitelé prémiových a firemních karet Mastercard mají tuto službu k dispozici zdarma. „Těší nás, že můžeme svým klientům pomáhat k udržení poctivě vydělaných financí, ale také chránit jejich zdraví a přispívat ke zvýšení kvality jejich životů. Díky této službě mají nonstop přístup k lékařům, kterým mohou položit jakýkoliv dotaz související se zdravím. Přitom se spolehnout na to, že odpověď přijde skutečně od odborníka a hlavně včas,“ říká Michal Čarný, generální ředitel Mastercard pro Českou republiku a Slovensko.

Více informací naleznete na www.mujmastercard.cz

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Novinky.cz.

Výběr článků

Načítám