Hlavní obsah

V nové podcastové sérii se znovu otevírá případ pohlavního zneužívání mladistvého

Pokud patříte mezi posluchače podcastů, neměla by vám uniknout nová podcastová série Ve stínu z produkce Seznam Zpráv. Série provede posluchače od 15. srpna každý den vyšetřováním reálného případu pohlavního zneužívání mladistvého.

Foto: Seznam Zprávy

Nová podcastová série Ve stínu s podtitulem Nejlepší kamarád

Článek

Třídní učitel Matěj a jeho žák Tomáš. Dva aktéři skutečného případu pohlavního zneužívání promlouvají ve výjimečné audiorekonstrukci s názvem Nejlepší kamarád.

Díky autentickým svědkům, kteří souhlasili s natáčením, je příběh „kamarádství“ mezi čtrnáctiletým chlapcem a pětatřicetiletým učitelem prokládán pestrou škálou emocí, které nemizí ani po letech od vynesení rozsudku.

„Nikdy jsem se s tím rozsudkem nesmířil,“ říká učitel Matěj V. A žák Tomáš P. kontruje: „Vynesený rozsudek pro mě nebyl úlevou. Ta by nastala, kdyby si on přiznal, že mě ty dva roky zneužíval.“

Za podcastovou sérií stojí kromě šéfredaktora Seznam Zpráv Jiřího Kubíka také dokumentarista Braňo Pažitka. Ti v posledním půlroce prostudovali stovky stránek autentických spisových dokumentů, vyslechli celkem 13 hodin záznamů soudních přelíčení, vyhledali účastníky celého procesu z obou táborů, promluvili s lidmi od policie, soudními znalci i experty z oblasti trestního práva, psychologie, psychiatrie a sexuologie.

Výsledkem je 189 minut šestidílné podcastové série, která je od pondělí 15. srpna dostupná každý den na Seznam Zprávách, platformě Podcasty.cz a ve všech podcastových aplikacích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám