Hlavní obsah

V Dánsku mají asi nejbizarnější narozeninový zvyk, o jakém jste kdy slyšeli

Dánsko není jen Kodaň se sochou malé mořské víly, Legoland a hygge. Češka Albína Mrázová v této skandinávské zemi žije už šestým rokem a měla tak možnost se zevrubně seznámit s místními lidmi i zvyky. A nad některými byste nejspíš zakroutili hlavou. Věděli jste například, že pokud oslavíte 25. narozeniny za svobodna, přivážou vás přátelé k pouliční lampě a zasypou hromadou skořice?

Foto: Novinky

Pas a pusu

Článek

Dánsko je od hranic České republiky vzdáleno vzdušnou čarou asi 500 kilometrů, přesto dokáže překvapit značně svébytnou kulturou a zvyklostmi. Nepřipraveného člověka zaskočí nevyzpytatelným počasím, bizarními tradicemi i svéráznými lidmi, kteří milují detektivní seriály, lékořici a obložené chleby, o Vánocích si nadělují haraburdí, které jim doma překáží, a už stovky let jsou jejich největšími rivaly Švédové.

Albína Mrázová o životě v této skandinávské zemi napsala knihu Moji Dánové a skoro Dánové, ve které vtipně glosuje své zážitky i každodenní situace. O jejích všedních i nevšedních dobrodružstvích si můžete poslechnout v nejnovější epizodě cestovatelského podcastu Pas a Pusu.

Podcast Pas a pusu přináší každé druhé úterý příběhy z blízkých i vzdálených koutů planety, povídání o exotických kulturách, lokálních pamětihodnostech, turistických lákadlech i gastronomii. Pusťte si Pas a pusu třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám