Hlavní obsah

Na cestě po zemi, kde vás skoro vše může připravit o život

Klokani, koalové, ale i jedovatí pavouci a hadi. Austrálie má pověst divokého kontinentu, kde je nebezpečné snad každé druhé zvíře. Kdo však najde odvahu se k protinožcům vydat, bude odměněn krásnými plážemi, národními parky a pulzujícími městy. O lákadlech nejmenšího světadílu si v podcastu Pas a pusu povídali Michael Švarc a Kristina Kratochvilová.

Foto: Novinky

Pas a pusu

Článek
V DNEŠNÍM DÍLE SE MIMO JINÉ DOZVÍTE:
  • Jaká místa se v Austrálii vyplatí vidět?
  • Proč divoká příroda táhne více než města?
  • Jak dobrou paměť mají krokodýli?
  • Je Austrálie vhodnou zemí na nízkorozpočtové cestování?
  • Na čem si můžete v Austrálii pochutnat?

Austrálie je fascinujícím koutem planety. Věděli jste například, že tu žije dvakrát více klokanů než lidí, že drtivá většina populace obývá pobřeží a že Tasmánie se může pyšnit jedním z nejčistších ovzduší na planetě?

O tom, co vše země protinožců nabízí, vypráví Kristina Kratochvilová, která napříč světadílem půl roku cestovala ještě jako studentka. Celou epizodu naladíte v audio přehrávači v úvodu článku. 

Foto: Novinky

Kristina Kratochvilová při natáčení podcastu Pas a pusu

„Na Austrálii jsou potřeba alespoň tři čtyři týdny, vzhledem k tomu, jak dlouho trvá se do ní dostat,” uvedla v podcastu. „Kdyby tam někdo jel na půl roku, tak rozhodně doporučuju koupit si auto a potom ho znovu prodat,” doplnila.

Baví vás cestovatelské příběhy a rozhovory? Chtěli byste si poslechnout povídání s někým konkrétním, kdo má k cestování co říct? Své tipy můžete posílat na adresu michael.svarc@novinky.cz, do předmětu uveďte „Pas a pusu”.

Podcast Pas a pusu přináší každé druhé úterý příběhy z blízkých i vzdálených koutů planety, povídání o exotických kulturách, lokálních pamětihodnostech, turistických lákadlech i gastronomii. Pusťte si Pas a pusu třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Reklama

Výběr článků

Načítám