Hlavní obsah

Mluví hollywoodské drsňáky, zažil i škrcení ve studiu

Za svou třicetiletou kariéru namluvil dabér Pavel Vondra stovky filmových i seriálových rolí. Jeho hluboce znějící hlas skvěle padne jak pro hollywoodské lamače srdcí, tak pro nebezpečné drsňáky. Zkušený dabér se za mikrofonem objevuje už třicet let. Na celý rozhovor se podívejte na videu.

V českém znění: Pavel VondraVideo: Novinky

 
Článek

I když má Pavel Vondra za sebou i několik filmových a seriálových rolí, diváci jej spíše rozpoznají jako citlivého Hugha Granta v Lásce nebeské či nebezpečí vyhledávajícího Toma Cruise v sérii Mission Impossible.

Jeho hlas zní ve filmech i seriálech už od 90. let. Málokdo pak tuší, že předaboval i svého kolegu, zkušeného hlasatele a moderátora Alexandra Hemalu v pohádce Čertova nevěsta. Pro svůj specifický hluboký až drsný hlas jej často obsazují i do televizních reklam.

Jak když hodíte kačku do forbesu, popsal Lábus dabování Marge Simpsonové

Podcasty a pořady

S manželkou Šárkou Vondrovou se společně objevili ve více než 600 dabingových rolích, kde z velké části dabovali manželské páry. Šárky hlas je známý například z role Wonderwoman, nebo ze seriálu Dům z karet, kde dabovala herečku Elizabeth Marvel.

Jak vzpomíná na své začátky u dabingu? Jak se tato branže změnila a které role mu byly nejbližší? To a více se dozvíte v jedenáctém díle podcastu V českém znění, který vede dabér Richard Wágner. Střípky z pořadu V českém znění můžete sledovat i na Instagramu.

PODCAST V ČESKÉM ZNĚNÍ

Foto: Novinky

Podcast V českém znění

Rozhovory se známými českými dabéry a herci, jejichž hlasy jsou známé někdy po celé generace. Nový díl vychází každý druhý čtvrtek na Novinkách a v podcastových aplikacích. Pořadem provází dabér Richard Wágner.

Střípky z natáčení můžete sledovat na Instagramu, všechny epizody naladíte i na Spotify, Apple Podcastech či platformě Podcasty.cz

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám