Hlavní obsah

„Když zmizíš, budeš zmizelej...” dabéři si zopakovali slavné hlášky z Pulp Fiction

Kultovní snímek Pulp Fiction se do paměti tuzemských diváků zapsal i díky výjimečnému dabingu, jehož některé hlášky už zlidověly. Český Vincent Vega Pavel Trávníček a Jules Winnfield Libor Hruška společně se svým mafiánským bossem Václavem Vydrou (Marsellus Wallace) zavzpomínali nejen na práci na průlomovém filmu Quentina Tarantina, ale i na své další dabingové role.

V českém znění: Pulp Fiction

 
Článek

Kromě Johna Travolty má dnes Trávníčkův hlas většina českých diváků spojený i kupříkladu s Alainem Delonem či Alanem Aldou. Ani Hruškovi už dnes hlas Samuela L. Jacksona nikdo neodpáře, málokdo přitom tuší, že si zkušený dabér střihl i fistuli skřítka Dobbyho ze série o Harrym Potterovi. Zato Václav Vydra se do paměti národa zapsal především pořadem Prostřeno!, který moderuje společně se svou manželkou Janou Bouškovou.

Tušili už při namlouvání, že se podílí na vzniku kultovního hitu? Na jaké hlášky z filmu si sami vzpomínají? A co se ukrývalo v tajemném kufříku, který Vincent s Julesem střežili? To herci probrali v šestém díle podcastu V českém znění Richarda Wágnera, který tentokrát své hosty vzal na projížďku ikonickým Chryslerem Cordoba z roku 1975, který zapůjčila Bald Eagle Garage.

PODCAST V ČESKÉM ZNĚNÍ

Foto: Novinky

Podcast V českém znění

Rozhovory se známými českými dabéry a herci, jejichž hlasy jsou známé někdy po celé generace. Nový díl vychází každý druhý čtvrtek na Novinkách a v podcastových aplikacích. Pořadem provází dabér Richard Wágner.

Střípky z natáčení můžete sledovat na Instagramu, všechny epizody naladíte i na Spotify, Apple Podcastech či platformě Podcasty.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám