Hlavní obsah

Jedí jen šneky a moc se nemyjí. Francouzi jsou obětí mnoha stereotypů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž je centrem kultury, historie, ale i demokracie. Alespoň tak vidí tuto francouzskou metropoli Jindřich Oukropec, který v ní strávil čtyři roky života. Na jaké městské dominanty se podle něj stačí podívat zvenčí? A jaké stereotypy o Francouzích a Pařížanech jsou založené na pravdě? Poslechněte si o tom v novém díle podcastu Pas a pusu.

Foto: Novinky

Pas a pusu

Článek

Paříž pravidelně okouzluje turisty svou architekturou, světoznámými památkami či řadou muzeí a galerií. Jak se však ve dvoumilionové metropoli žije? Jaká místa vyhledávají obyvatelé a v čem se zásadně liší od Pražanů? Na rozdíly i úsměvné stereotypy přišla v aktuálním díle Pas a pusu řeč.

Podcast Pas a pusu přináší každé druhé úterý příběhy z blízkých i vzdálených koutů planety, povídání o exotických kulturách, lokálních pamětihodnostech, turistických lákadlech i gastronomii. Pusťte si Pas a pusu třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám