Hlavní obsah

Jamajka není jen o konopí. K dostání je přesto takřka všude

Jamajku si většina lidí spojí především s Bobem Marleym a benevolentním přístupem ke konopí. Podle Češky Markéty Zelené, která karibský ostrov už několik let pravidelně navštěvuje, však za zmínku stojí především příroda, jídlo, rum nebo vřelí obyvatelé. Pod pokličku jamajských krás můžete nahlédnout v dnešní epizodě podcastu Pas a pusu.

Foto: Novinky

Pas a pusu

Článek

Kuba i Dominikánská republika mohou sice Jamajku v popularitě u českých turistů předčít, rodiště světoznámého muzikanta Boba Marleyho však za svými karibskými sousedy nijak nezaostává. I sem se jezdí za luxusními resorty a plážemi, velikým tahákem je však i současná hudební scéna spjatá zejména s reggae.

Tématem je na Jamajce také konopí. Jak snadné je se k němu dostat a odpovídá představa západních turistů, že se na ostrově kouří úplně všude, skutečnosti? I na to přišla v aktuálním díle podcastu řeč. Tak se pohodlně usaďte a přeneste se v sychravém podzimním počasí za karibským sluncem.

Podcast Pas a pusu přináší každé druhé úterý příběhy z blízkých i vzdálených koutů planety, povídání o exotických kulturách, lokálních pamětihodnostech, turistických lákadlech i gastronomii. Pusťte si Pas a pusu třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám