Hlavní obsah

Dejte si na Vánoce cokoliv, ale s mírou, radí nutriční specialistka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mílovými kroky se nám blíží Vánoce, které jsou pro mnohé ekvivalentem obžerství. Vhledem k tomu, že podle dat trpí v Česku nadváhou, či dokonce obezitou více než polovina obyvatelstva, pozvali jsme si do podcastu Jiný hrníček Editu Weidenthalerovou, nutriční specialistku 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy, která léčí dětské pacienty a jejich rodiče na klinice pediatrie a dědičných poruch metabolismu.

Foto: Novinky

Jiný hrníček: Edita Weidenthalerová

Článek

Nutriční specialistka svým klientům říká, že žádná potravina není zakázaná, ale je potřeba ji konzumovat s mírou.

„Klienty nabádám, aby si Vánoce užili. Nemám ráda, když někdo drží diety během Vánoc. Trápí se hlady, aby si dal jeden rohlíček. Dejte si klidně tři ke kávě, ale ne osmnáct, prostě všeho s mírou,“ usmívá se Edita Weidenthalerová, která se snaží své malé klienty a jejich rodiče naučit lepšímu životnímu stylu, protože obezita se stává bohužel civilizační chorobou. Každé čtvrté dítě má nadváhu a každé sedmé obezitu. Aby se ale tyto děti uzdravily, musí spolupracovat celá rodina.

Jak „přežít“ nejen vánoční svátky bez zbytečných kil a možných následných zdravotních potíží, si poslechněte v podcastu.

Jiný hrníček

Zajímavosti zachycené redaktory serveru Novinky.cz, na které nezbyla vlastní škatulka. Podcast o tom co hýbe, nebo hýbalo světem. Přehrajte si Jiný hrníček na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Reklama

Výběr článků

Načítám