Hlavní obsah

Zbytek týdne bude deštivý, oteplí se jen v sobotu

Novinky, alt

Chladnější a deštivé počasí vydrží po zbytek tohoto týdne s jedinou výjimkou. V sobotu by teploty měly dosáhnout až na 27 stupňů Celsia. V neděli se ale opět ochladí. Novinkám to řekla meteoroložka Dagmar Honsová.

Foto: Yara Nardi, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Počasí bude popravdě aprílové. „Od čtvrtka do soboty počasí u nás ovlivní postupně tlaková níže, pak okluzní fronta, v sobotu zpočátku výběžek vyššího tlaku vzduchu, který bude střídat vlnící se studená fronta,” popsala Honsová.

Tomu budou odpovídat i teploty, které s výjimkou zmíněné soboty budou jen kolem 22 stupňů, i deštivá obloha.

Čtvrtek bude nejstudenější a na srážky nejbohatší den, bude zataženo, déšť, místy vydatný a trvalý, ojediněle bouřky. Odpolední teploty 18 až 22 °C, při vydatných srážkách kolem 16 °C. Méně pršet by mělo pouze na severozápadě území. Nejvíce naopak sprchne na Moravě. „Už od půlnoci do šesté hodiny ranní nejvíce srážek spadlo v Jihomoravském kraji – v Brodě nad Dyjí 40 milimetrů srážek,” popsala Honsová.

V pátek bude oblačno až polojasno, během dne místy déšť, přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty spadnou na 10 až 14 stupňů, odpolední vystoupají na 20 až 24 stupňů.

Obloha se projasní v sobotu, bude jasno až polojasno, od západu se ale během dne začne zatahovat. Ranní teploty budou 11 až 15 stupňů, přes den se dostanou na 23 až 27 stupňů.

V neděli se ale vše vrátí do „starých” kolejí. Bude zataženo, déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Jen přechodně může být i polojasno. Ranní teploty klesnou na 15 až 19 stupňů, ty odpolední nebudou o mnoho vyšší, opět jen 20 až 24 stupňů.

Od pondělí do středy bude převládat velmi podobné počasí, tedy oblačno až polojasno. Místy se vyskytnou přeháňky, ojediněle i bouřky.

Ranní minima budou klesat na 10 až 14 °C, odpolední teploty se v pondělí a ve středu dostanou na 21 až 25 °C, v úterý pouze na 19 až 23 °C.

Rozmary počasí vás již nepřekvapí, a to díky těmto mobilním aplikacím

Mobil

Reklama

Výběr článků

Načítám